Cu o experienta de peste 150 de ani, P.A. reprezinta agentia de presa a Marii Britanii cu cea mai mare colectie de imagini si clipuri video de stiri, sport si showbiz cat si imagini creative ca resursa pentru profesionistii din media, advertising si marketing.

Arhiva P.A. consta in peste 17 milioane de imagini ce surprind momente cheie, personalitati si intamplari din viata de zi cu zi, datand inca din secolul 19.

PA pune la dispozitia profesionistilor:
-Imagini editorial intamplari din viata de zi cu zi a celebritatilor, imagini de sport din cele mai tari campionate din lume, fotografie de stiri si din lumea familiilor regale .
-Imagini de stock creative ce acopera subiecte largi de la oameni si probleme sociale la obiecte si imagini conceptuale.
– Clipuri video. Fotojurnalistii P.A. surprind evenimentele zilei incluzand premiere de film, conferinte de presa din Premier League si Champions League printre altele.

Astfel, Northfoto isi extinde portofoliul pe langa P.A., reprezentand Abaca, Barcroft Entertainment, X17, Spash Video, News Corporation, Zuma, Goff si altele.
Tipurile de imagini regasite in portofoliul Northfoto sunt Rights Managed, Royalty Free si Microstock. Banca de imagini ofera servicii non-stop clientilor cu posibilitatea de a-si descarca rapid imaginile dorite din arhiva.

Northfoto este o banca de imagini cu sediul central in Bucuresti, Romania. Este principalul furnizor de imagini in Europa Centrala si de Est, lucrand pentru ziare, reviste,agentii de publicitate, site-uri web, televiziuni, edituri sau clienti online in Romania, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Cehia, Rusia si Ucraina.
Northfoto a fost infiintata in anul 2002 de Mark H. Milstein, un fotoreporter american cunoscut pentru fotog