Noul G impresionează prin performanță, sistemele de asistență de ultimă generație, manevrabilitatea extraordinară și nivelul de siguranță. În același timp, noua suspensie, modurile de conducere DYNAMIC SELECT, funcția “G-Mode” și cele 3 diferențiale blocabile 100% îmbunătățesc nu doar confortul la rulare, cât și agilitatea autoturismului, indiferent de terenul parcurs.

„Noua Clasa G rescrie standardele în toate privințele – atât la nivel de performanță on & off-road, cât și în ceea ce privește confortul și telematica. Cel mai longeviv model de producție de serie al Mercedes-Benz este echipat ideal pentru a-și continua povestea de succes. Concret, noul G este în continuare un  G autentic, dar îmbunătățit”, a declarat Ola Källenius, membru al board-ului Daimler AG, Research & Development, Mercedes-Benz Cars.

Dezvoltarea noului model a adus cu sine o suită de provocări pentru echipa Mercedes-Benz. “Îmbunătățirea la nivel tehnologic a unei legende, cum este cazul Clasei G, a fost deopotrivă o provocare și o oportunitate. Fiecare piesă și fiecare șurub au fost analizate cu atenție maximă”, a explicat Dr. Gunnar Güthenke, Head al Off-Road Product Group în cadrul Mercedes-Benz. “La nivelul caroseriei, principala noastră preocupare a fost creșterea rigidității autovehicului, cât și elementele conectoare dintre șasiul tip scară, pe de-o parte, și suspensie și trenul motor, pe de cealaltă”.

Noul G va fi lansat oficial pe piață în luna iunie 2018, prețurile în România începând de la 107.451 euro (TVA inclus), rămânând astfel la un nivel similar cu versiunea precedentă. Specificația include o suită de dotari noi, precum farurile față LED, sistemele de asistență la conducere, interiorul exclusivist și ultra-rafinat, cu scaune din piele, cât și noua suspensie. Pentru cei mai exigenți clienți, Mercedes-Benz pune la dispoziție dotări opționale precum pachetul Exclusive Interior Plus, cu elemente ornamentale din piele pe panourile portierelor, pentru un plus de rafinament și exclusivitate.

Reinterpretarea modernă a Clasei G

Clasa G, vehiculul off-road de lux al Mercedes-Benz, este un etalon la nivel global cand vine vorba de design. Aspectul exterior al SUV-ului nu a suferit schimbări semnificative din 1979 până în prezent. Elemente reprezentative ale modelului continuă să aibă funcționalitățile tradiționale, adăugate la aspectul unic al Clasei G. Toate acestea se regăsesc și la noua versiune: mânerul inconfundabil al portierei și sunetul caracteristic la închiderea portierei, ornamentele cu rol de protecție sau roata de rezervă expusă pe ușa portbagajului și indicatoarele de direcție proeminente. Astfel de trăsături extraordinare ale vehiculului, alături de numeroasele linii și unghiuri drepte vizibile la exterior, contribuie la aspectul consacrat al modelelor Clasa G.

Designul actualizat al Clasei G urmărește filosofia Sensual Purity a brandului, rămânând totodată fidel caracterului autentic și inconfundabil original. Drept rezultat, poziționarea exterioară a balamalelor portierelor și capota specifică legendarului model sunt trăsături preluate la nivelul noii generații. Prin cea mai recentă modernizare, legenda off-road – care a fost îmbunătățită constant din punct de vedere tehnic în ultimele decenii, însă vizual, a rămas aproape neschimbată – face saltul în noua eră, atât din punct de vedere al tehnologiei de la bord, cât și al formei. Noul G este mai lung cu 53 mm și mai lat cu 121 mm, având o prezență chiar mai robustă decât anterior, atât în condiții de on-road, cât și off-road.

Mai mult decât oricând, noua Clasa G pare să fie “turnată” dintr-o singură bucată. Toate suprafețele autoturismului sunt mai întinse, aparent mai tensionate, în timp ce calitatea suprafețelor a fost adusă la un nou nivel. Astfel, rezultatul este evident la nivelul îmbinărilor mai înguste și mai precise, cât și al tranzițiilor mai armonioase între componentele caroseriei. În plus, arcadele roților și barele de protecție sunt integrate mai ușor în designul caroseriei, rezultatul fiind un aspect mai omogen și fluid al liniilor caroseriei.

Mai puternic decât timpul

Clasa G este modelul de vârf în materie de vehicule off-road de lux. Nu doar că acesta este autoturismul de serie cu cel mai lung palmares de producție în serie din istoria Mercedes-Benz, dar și strămoșul tuturor SUV-urilor care poartă steaua Mercedes-Benz – moștenirea fiind totodată motivul pentru care toate modelele off-road ale Mercedes-Benz au litera G inclusă în denumire.

Ce a început în 1972 ca un acord de colaborare între Daimler-Benz AG și Steyr-Daimler-Puch în orașul austriac Graz, este astăzi o poveste plină de superlative și recorduri semnificative. Încă de la primul concept, Clasa G a fost un autoturism unic. Echipa a proiectat un vehicul impresionant din punct de vedere al capabilităților off-road, dar în același timp atrăgător pentru clienții interesați de un vehicul sigur și complet echipat, potrivit pentru utilizarea în scopuri recreaționale. Tracțiunea integrală și diferențialele 100% blocabile au fost de asemenea parte a caracteristicilor Clasa G încă de la prima versiune, similar șasiului tip scară.

La momentul lansării sale pe piață, în primăvara anului 1979, Clasa G a fost disponibil cu 4 motorizări diferite, ce produceau între 72 CP (53 kW) și 156 CP (115 kW). Clienții aveau, totodată, opțiunea unei variante de caroserie decapotabilă cu ampatament scurt, cât și modele cu caroseria tip break, cu ampatament scurt sau lung. În 1989, vehiculele din modelul de serie 463 au marcat începutul unui proces evoluționar al autoturismului de teren care nu s-a rezumat niciodată doar la actualizarea la standardul tehnologic la nivelul industriei. Această evoluție a adus, totodată, o creștere constantă a bazei de împătimiți și pasionați ai Clasa G, subliniind caracterul de vehicul exclusivist potrivit oricărei utilizări. De asemenea, începând cu 1993, vehiculul a primit o denumire oficială: Clasa G.

Modelele Clasa G utilizate pentru “Papamobil” sunt recunoscute la nivel internațional. Modelul Mercedes-Benz 230 G, vopsit în culoarea sidef și cu elemente speciale, transparente, ale caroseriei, l-a acompaniat pe Papa Ioan Paul al 2-lea în nenumărate călătorii începând cu anul 1980.

A 25-a aniversare a Clasa G a fost marcată de apariția pe piață a unui model deosebit, perfecționat de Mercedes-AMG: G 55 AMG Kompressor. Motorul său puternic în 8 cilindri (putere de 476 CP/350 kW, cuplu de 700Nm) i-a conferit autoturismului de teren un nivel de performanță fără precedent, demonstrând totodată potențialul fantastic al Clasei G.

Modelul G 500 4×4² din 2015 a adăugat în ecuație finisajele de lux la interior, cât și o gardă la sol de 45cm, baza unor performanțe off-road formidabile. Începând cu 2015, gama designo manufaktur a oferit clienților opțiunea de a-și personaliza complet „G-ul” – utilizând variante exclusive de echipare combinate perfect.

Datorită Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, legendarul Clasa G s-a reinventat în 2017. Prin excelentul motor V12 (consum mixt carburant: 17,0 l/100km, nivel emisii CO2: 397g/km), axele portale, acoperișul textil acționat electric și decorațiunile exclusiviste ale compartimentului posterior, acest vehicul all-terrain super-special, a cărui producție este limitată la 99 unități, îndeplinește așteptările celor mai exigenți clienți, fiind probabil cea mai exclusivistă formă a plăcerii resimțite la rularea cu plafonul coborât.

Vara lui 2017 a adus totodată marcarea bornei celui de-al 300.000-lea Clasa G produs în Graz – un Mercedes-Benz G 500 in designo de culoarea Mauritius blue, cu scaune de piele și cusături de culoarea albă (consum mixt carburant: 12,3l/100km, nivel emisii CO2: 289 g/km). Echipat cu o gamă largă de trăsături off-road, incluzând anvelopele all-terrain montate pe jantele de culoare neagră cu diametrul de 16 inch și sistemul de bare transversale de pe plafon, vehiculul aniversar s-a îmbarcat în noi aventuri în această vară. Fanii Clasei G din jurul lumii au determinat specificațiile noului model, votând pentru dotările și decorațiunile favorite pe pagina oficială de Facebook a Clasei G. Aventurile și deplasările viitoare ale modelului Clasa G cu numărul 300.000 pot fi urmărite pe rețelele sociale.

Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile online: www.media.daimler.com și www.mercedes-benz.com.

Mai multe fotografii de la lansarea oficială a noului Clasa G sunt disponibile pe www.media.daimler.com.

De asemenea, puteți afla mai multe informații despre Mercedes-Benz prin accesarea platformei media www.media.mercedes-benz.com.