Proiectat si construit in Europa, Nissan QASHQAI s-a lansat in 2007, a adus un suflu nou intr-un segment C conservator si a raspandit pe scara larga conceptul de crossover. Peste 80% dintre clientii acestui model se adresau pentru prima data marcii Nissan. La sfarsitul lui 2008, versiunea QASHQAI+2, cu ampatament mai lung si 7 locuri, a completat gama cu o noua solutie pentru familisti. Ideea a functionat, astfel ca 60% din productia fabricii din Anglia a fost reprezentata de cel mai popular membru al familiei de crossover Nissan.

Noul QASHQAI pastreaza calitatile care i-au consolidat succesul si ridica stacheta din punctul de vedere al esteticii si al calitatii:
– Design restilizat, mai sofisticat, sportiv si agresiv
– Interior mai practic si mai confortabil
– Caracteristici dinamice si rafinament de nivel superior

Toate aceste modificari nu au adus o crestere a pretului, dimpotriva, gama QASHQAI in Romania este mai accesibila. Toate cele trei variante de echipare, VISIA, ACENTA si TEKNA prezinta echipamente in plus fata de prima generatie iar raportul pret-calitate este superior. Preturile pornesc de la 16.990 euro cu TVA, versiunea de intrare in gama fiind Noul QASHQAI VISIA 1,6 115 CP, dotata standard cu ABS+EBD+asistenta la franare, airbaguri frontale, laterale si cortina, sistem ISOFIX, tetiere fata active, aer conditionat, radioCD MP3, comenzi audio pe volan, Bluetooth, cruise control+limitator de viteza, computer de bord, geamuri electrice fata-spate, oglinzi electrice incalzite, scaun sofer reglabil pe inaltime.

Gama cuprinde doua versiuni de caroserie, QASHQAI+2 fiind versiunea mai lunga, cu ampatament mai lung, 7 locuri si portbagaj cu capacitate mai mare.

Tractiunea 2WD este disponibila pentru toate cele patru motorizari, doua benzina si doua diesel: 1,6 115 CP; 2,0 140 CP; 1,5 dCi 105 CP; 2,0 dCi 150 CP.

Tractiunea All Mode 4x4i este destinat