window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Bucuresti, 28 iunie 2010 Fara Asfalt, competitia de triatlon off-road dedicata atat amatorilor, cat si sportivilor antrenati, a adunat un numar de 189 de participanti, dornici de miscare si distractie.

Desfasurare

Sambata la ora 9:00, in 2 Mai, s-a dat startul primei competitii de triatlon off-road la malul marii. Fara Asfalt a adunat impatimiti ai inotului, alergarii si mountain-bike-ului si i-a provocat la un concurs antrenant si plin de surprize. Traseul spectaculos si probele variate au reusit sa atraga un numar de 250 de inscrisi, dintre care 189 nu s-au speriat de vremea urata si au participat la concurs.

In cadrul turei individuale, concurentii, profesionisti si amatori, au trecut prin trei probe: inot in mare, alergare pe plaja si faleza, ciclism pe un traseu inedit. Pentru a arata ca se poate si fara o pregatire fizica de exceptie, Fara Asfalt a propus doua variante de tura individuala: scurta si lunga. Pentru stafeta, concurentii au format echipe, in care fiecare membru a dus la capat una sau doua probe din cadrul triatlonului.

Concurentii

Conceptul prietenos al competitiei a atras oameni de toate varstele: de la copii de 10 ani, pana la adulti de peste 45 de ani, cu totii s-au bucurat de traseele spectaculoase si au dat ce aveau mai bun pentru a incheia traseul cu succes.

Cel mai mic dintre participanti are 10 ani si a intrat in competitie alaturi de fratele lui, la proba de stafeta. Cel mai tanar participant care s-a aventurat in tura lunga are 12 ani Alexandru Petre din Bucuresti, iar cel mai in varsta Daniel Ionescu, de 49 de ani, din Campina. Medaliat la Olimpiada de la Atena, inotatorul Razvan Florea, a participat la proba stafeta, alaturi de alti doi sportivi echipa TYR, castigand locul III si a continuat individual tura scurta, obtinand locul IV in clasamentul final al acestei probe. Andreea Puchiu, in varsta de 12 ani, a facut stafeta impreuna cu mama si tatal ei (Family Team) si a reusit sa termine proba de inot in timp record: 14 minute si 26 de secunde, al patrulea timp general pe distanta scurta.

Castigatorii

Tura Lunga Individual
Cea mai solicitanta dintre categorii, tura lunga individuala, a fost castigata de Alexandru Diaconu, care a reusit sa parcurga cei 1,5 km inot, sa alerge 9 km si sa pedaleze 33 km mountain-bike in doar 2 ore si 28 de minute. Acelasi traseu a fost parcurs in 3 ore si 28 de minute de Irina Constantinescu, prietena lui, care a fost castigatoarea la proba feminina. Pana la 22 de ani, Alex a participat la peste 60 de competitii de triatlon atat in Romania, cat si in afara tarii. Irina are 26 ani si, cand nu este la birou, se antreneaza cu Alex pentru a obtine rezultate si mai bune.

Tura Scurta Individual
Tura individuala scurta, constand in 750 metri inot, 6,5 km alergare, 33 km mountain-bike a fost castigata de Silviu Manea din Zarnesti, care a dus la bun sfarsit cele trei probe in 2 ore si 20 de minute. Nici fetele nu s-au lasat mai prejos si castigatoarea locului intai, Elena Olaru, a terminat cursa in 3 ore si 6 minute.

Stafeta
Proba de stafeta a fost castigata de echipa Nomad Adventure Team, formata din Alin Ionut Milian (inot), Victor Murineanu (alergare) si Daniel Sardan (mountain bike), care a terminat concursul in 1 ora si 55 de minute, la proba masculina. Cu fix o ora in plus a reusit sa termine si echipa castigatoare a fetelor, care au participat la proba de stafeta (1 x 750 m inot + 1 x 6,5 km alergare + 1 x 33 km mountain-bike) – 2 ore si 55 minute.

Planuri de viitor

Tudor Hristescu, unul dintre initiatorii proiectului Fara Asfalt a declarat cu aceasta ocazie: Evenimentul a fost o mobilizare de forte extraordinara. In doar o luna jumate de la nasterea conceptului Fara Asfalt, a avut loc competitia propriu-zisa. Alaturi de noi au fost 45 de voluntari care au facut posibila desfasurarea fara incidente a evenimentului. Incheiem cu bucurie prima editie Fara Asfalt, surprinsi in mod placut de numarul mare de inscrieri si de entuziasmul tuturor. Castigatori au fost cu totii, pentru ca au intrat in joc si au luptat pana la capat, ignorand oboseala sau dificultatile traseului si depasindu-si limitele. Le multumim tuturor si ii asteptam anul viitor in numar si mai mare!.

Dupa festivitatea de premiere, toti cei prezenti, participanti sau sustinatori, au sarbatorit victoria impreuna pe aceeasi plaja pe care s-a tinut si concursul.

Proiectul Fara Asfalt propune triatlonul off-road (XTerra) ca pe o varianta alternativa de petrecere a timpului liber si a apropierii de natura si doreste sa arate ca acest sport poate fi practicat cu succes de publicul larg. Echipa organizatorica este condusa de Tudor Vlad si Tudor Hristescu.

Companiile care au sustinut organizarea acestei prime editii a Fara Asfalt sunt: Tuca Zbarcea & Asociatii, Bikexpert, Felt Bicycles, TYR, Cucu Land, Suunto, Sponser, Rangali.ro, Corcova Roy & Damboviceanu, gooutdoor.ro, Bucovina, Divizia de Securitate BGS, Ambulanta BGS, NetSun, Adpoint, Clubul Sportiv Delfinul, Primaria Limanu.

Va invitam sa accesati site-ul www.faraasfalt.ro sau pagina de Facebook – www.facebook.com pentru informatii suplimentare.

Ofelia Nastase (0753.029.773)
o.nastase@spin-communications.com

2014-02-11T18:10:24+02:0028 iunie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, sport|Tags: |
Go to Top