window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

O initiativa de suflet- Tabloul anti-piesa dupa Eugen Ionescu, in regia lui Alexandru Nagy, cadou de martie pentru seniorii din centre de asistenta

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei prin programul Voluntari- Ambasadori ai schimbarii a initiat pentru batranii din centrele partenere vizionarea unei serii de spectacole, primul dintre ele fiind piesa Tabloul in regia lui Alexandru Nagy, distinsa cu 13 premii la diverse festivaluri de teatru.

Luni 21 martie, in cele doua centre de batrani- Don Orione si Sf. Dimitrie – partenere ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, peste 90 de varstnici s-au putut bucura de acest spectacol, pus in scena de catre actori ai trupei Arca lui Noe.

„Este mai mult decat un spectacol; este o experienta care merita traita!” a declarat regizorul, iar acest lucru a fost la final dovedit prin aplauzele si felicitarile spectatorilor. Acestia din urma au marturisit ca astfel de momente sunt rare, dar exceptionale. Spre satisfactia tuturor, actorii au pasit dincolo de scena si au transformat momentul intr-unul interactiv, oferind publicului ocazia de a interveni prin continuarea replicilor artistilor.

Batranii din cele doua centre se afla cel mai adesea in imposibilitatea de a viziona concerte sau reprezentatii de teatru pe care si le doresc. In urma succesului actiunii, voluntarii Fundatiei si-au propus continuarea seriei de spectacole in aceasta formula.

„Prin actiunea de luni, proiectul Voluntari- ambasadori ai schimbarii si-a propus sa aduca teatrul mai aproape de beneficiarii institutionalizati, care adesea au acces redus la activitati culturale. Am ales sa colaboram cu o trupa tanara de teatru, deoarece unul dintre scopurile proiectului este interactiunea intergenerationala. Personal, marturisesc ca a fost o reala placere si satisfactie sa observ cum treptat spectatorii seniori erau absorbiti de reprezentatie, cu toate ca pentru ei era ceva nou si poate un pic avangardist. In prezent, avem in plan organizarea lunara sau la doua luni a unor evenimente similare, in care spectatorii sunt seniori institutionalizati.” a declarat Catalina Trandafir coordonatoarea programulu iVoluntari- Ambasadori ai schimbarii.

Parteneri eveniment: Arca lui Noe

Alte referinte:
-Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit fondata in august 1990 de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si de Majestatea Sa Regele Mihai. De douazeci de ani, Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile, sanatatii si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei. Beneficiarii Fundatiei sunt copii, tineri, varstnici si familiile lor, persoane aflate in situatii materiale dificile.

-Despre programul Voluntari-Ambasadori ai schimbarii: In cadrul proiectului „Voluntari-ambasadori ai schimbarii” sunt identificati, selectati, instruiti si motivati voluntari care doresc sa ofere in fiecare saptamana cateva ore din timpul lor unor varstnici fara resurse materiale singuri, imobilizati la domiciliu sau izolati in centre de batrani. Voluntarii programului dezvolta proiecte si actiuni de socializare si petrecere a timpului liber.

Mai multe detalii despre eveniment la:
Telefon fix: 031 405 55 54
Mobil: 0730 071 262
http://www.fpmr.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top