O noua campanie de colectare DEEE a Asociatiei RoRec in Bucuresti

Acasa/administratie publica / institutii de stat, COMUNICATE DE PRESA, fundatii / asociatii / ONG-uri, social/O noua campanie de colectare DEEE a Asociatiei RoRec in Bucuresti

Asociatia Romana pentru Reciclare RorecAsociatia Romana pentru Reciclare Rorec si Primaria Sectorului 6, in parteneriat cu Hotpoint, lanseaza in cadrul campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” un proiect pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de la cetatenii din sectorul 6 al Capitalei.

Bucuresti, 27 septembrie 2011 – Prin parteneriatul incheiat intrePrimaria Sectorului 6 si Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec, locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei se pot debarasa de echipamentele electrice si electrocasnice vechi sau defecte din locuinta.

Timp de 4 saptamani, incepind cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetatenii din Sectorul 6 vor fi asistati la debarasarea de DEEE din locuintele lor de catre echipe de colectare, in cursul unor actiuni desfasurate in trei zone, conform unui program anuntat saptamanal.

In fiecare zi de sambata, in zona activa pentru colectare, vor functiona puncte fixe de colectare, unde cetatenii pot aduce deseurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comanda, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase. In acest scop, din data de 24 septembrie, va functiona un call-center permanent pe intreaga durata a proiectului. La numerele de telefon alocate, Romtelecom – 021.311.70.99, Vodafone – 072.081.16.40, Orange – 074.735.63.12, Cosmote – 076.854.75.75, cetatenii pot obtine detalii despre actiune si pot programa preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor grele sau voluminoase. Apelurile deponentilor vor fi preluate de luni, 24 septembrie, pana sambata, 22 octombrie, intre orele 10.00-17.00.

Toti deponentii care participa la oricare dintre actiunile din cadrul parteneriatului dintre Asociatia Rorec si Primaria Sectorului 6, vor primi un bilet de tombola si vor putea castiga unul dintre aparatele electrocasnice oferite de Hotpoint la extragerile organizate cu public, in fiecare saptamana din campanie.

Sambata, 1 octombrie, va avea loc prima actiune de colectare din cadrul acestui parteneriat. Intre orele 10.00-18.00 vor functiona urmatoarele puncte de colectare provizorii:

  1. Intersectia Str. 1 Mai (Compozitorilor) cu Str. Brasov – Vis-à-vis de Billa Dr. Taberei
  2. Intersectia B-dul. Timisoara cu Str. Romancierilor – Pompieri
  3. Bulevardul Ghencea nr. 38, in fata magazinului Profi
  4. Prelungirea Ghencea nr. 32, in fata magazinului Profi

De asemenea, intre orele 12.00-19.00, in parcul Drumul Taberei (fostul Moghioros), vor avea loc jocuri si concursuri pentru copii si parinti. Ziua de colectare se va incheia cu un concert Analia Selis & Friends si cu prima tragere la sorti a campaniei de colectare. Premiile pentru cei mai harnici si mai norocosi deponenti din Sectorul 6 al Capitalei constau in 4 biciclete si cadouri promotionale Hotpoint.

“Am reusit sa demonstram ca punctele de colectare amenajate in comunitatile locale sunt de un real folos locuitorilor. Cand vii in intampinarea nevoilor acestora si, mai ales, la doi pasi de ei, ii motivezi mai mult decat printr-un simplu mesaj care-i indeamna sa-si lase treburile de dragul aruncarii unui DEEE. Am inregistrat rezultate excelente atat in localitatile mici, cat si in resedinte de judet. Bucurestiul nu trebuie neglijat, mai ales ca aici sunt peste 2 milioane de locuitori pentru care un mediu curat este o nevoie stringenta”, a declarat Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei RoRec.

“Increderea pe care oamenii au investit-o in noi nu ne va lasa niciodata sa uitam care este rolul nostru si ce trebuie sa facem pentru Sectorul 6. Prin parteneriatul cu Asociatia RoRec, le facilitam locuitorilor din sectorul 6 accesul la un spatiu public curat si la o viata mai buna, printr-un sistem prin care echipamentele electrice si electronice colectate vor ajunge la instalatiile de reciclare, unde vor fi procesate in conformitate cu standardele europene”, a declarat Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteras.

“Economisirea resurselor si protejarea mediului inconjurator sunt prioritati pentru Indesit Company si pentru marca Hotpoint. Preocuparea pentru acestea se reflecta si in impactul negativ, in continua scadere, asupra mediului  pe care il au electrocasnicele Hotpoint, iar acest lucru se datoreaza reducerii consumului de energie electrica, gaze naturale, emisiilor de CO2 și a deșeurilor in faza de producție. Grija pentru ecologie nu se opreste doar la produsele noastre ci si in implicarea in campanii de educare a publicului larg și de colectare a deșeurilor de echipamente electronice și electrocasnice“, a declarat Rodica Stere, marketing manager Indesit Company.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Contact

Asociatia RoRec

Andreea Idriceanu Calev

Communication manager

E-mail: andreea.idriceanu@rorec.ro

Mobil: 0728 222 232