O noua campanie de colectare DEEE a Asociatiei RoRec in Sectorul 6

Acasa/administratie publica / institutii de stat, COMUNICATE DE PRESA, fundatii / asociatii / ONG-uri, social/O noua campanie de colectare DEEE a Asociatiei RoRec in Sectorul 6

Asociatia Romana pentru Reciclare RorecAsociatia Romana pentru Reciclare – RoRec si Primaria Sectorului 6, alaturi de partenerul Hotpoint, anunta primele rezultate ale actiunilor de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice din cadrul proiectului demarat saptamana trecuta. Primul weekend al campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” in Sectorul 6 a adus si prima tombola cu premii pentru participanti.

Aproximativ 5.000 de kilograme DEEE au fost colectate in primul weekend al proiectului realizat in colaborare cu Primaria Sectorului 6. Peste 2.000 de persoane au participat la tragerea la sorti de sambata, 1 octombrie, din Parcul Drumul Taberei, si au asistat la concertul sustinut de Analia Selis & Friends.

Si cei mici au avut ocazia sa invete intr-un mod distractiv si creativ despre efectele pozitive ale colectarii DEEE pentru mediul in care traiesc. Acestia au participat la concursuri cu premii, la sesiuni de face-painting si au invatat sa danseze pe ritmuri latino.

Cetatenii care au depus deseuri la punctele de colectare fixe sau la echipajele mobile au participat la o tombola cu premii constand in biciclete si cadouri promotionale Hotpoint.

La tragerea la sorti de sambata, Mihaela Ganea, Gheorghe Stancu, Florea Udriste, Frusina Lita, Alex Viorel Marin, Florin Lavrig, Nicolae Taulescu, Vasile Tonet, Maria Manuela Iordache si Matei Doriana au castigat cadouri promotionale oferite de Hotpoint. Totodata, castigatorii celor patru biciclete sunt: Lucian Colonici, Gheorghe Angheluta, Lidia Stancu si Cristian Solomon.

Toti deponentii au fost inscrisi la tombola finala, cu premii constand in aparate electrocasnice Ariston oferite de Hotpoint.

Timp de 4 saptamani, incepind cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetatenii din Sectorul 6 vor fi asistati la debarasarea de DEEE din locuintele lor de catre echipe de colectare, in cursul unor actiuni desfasurate in trei zone.

Saptamana aceasta, cetatenii Sectorului 6 pot depune DEEE la punctele fixe de colectare din Zona 2, Militari, Politehnica – Cotroceni:

  1. Complex Apusului – parc
  2. Str. Fabricii, langa Scoala nr. 117
  3. Metrou Politehnica.

In fiecare zi de sambata, in zona activa pentru colectare, vor functiona puncte fixe de colectare, unde cetatenii pot aduce deseurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comanda, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase. In acest scop, din data de 24 septembrie, va functiona un call-center permanent pe intreaga durata a proiectului. La numerele de telefon alocate, Romtelecom – 021.311.70.99, Vodafone – 072.081.16.40, Orange – 074.735.63.12, Cosmote – 076.854.75.75, cetatenii pot obtine detalii despre actiune si pot programa preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor grele sau voluminoase. Apelurile deponentilor vor fi preluate pana sambata, 22 octombrie, intre orele 10.00-17.00.

Prin colectarea selectiva, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente sa ajunga in aer, sol sau apa si sa polueze mediul. Totodata, prin reciclarea corecta, se pot obtine materii prime secundare, protejand astfel resursele naturale. Parteneriatul dintre Asociatia RoRec si Primaria Sectorului 6 este cu atat mai important cu cat tinta de colectare impusa de Uniunea Europeana statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor in fiecare an, iar Romania are o rata de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor in ultimii ani.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Contact

Asociatia RoRec

Isabelle Greger

Project manager

E-mail: isabelle@mediamark.ro

Mobil: 0743 683 723

Go to Top