window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

O noua editie GROW – premiant Charlemagne – incepe azi / Targu Mures / 04 iulie 2011

GROWTirgu Mures, 04 iulie 2011 –  Pentru elevii care intra toamna aceasta în clasa a XI-a si a XII-a  incepe o nouă ediție a gROw  – programul educational inovativ desfăsurat pe parcursul a 4 ani de liceu la nivel national, singurul ce aduce studenti internationali alaturi de liceeni in cadrul a 3 editii pe an.

Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 4 iulie 2011, in amfiteatrul Colegiului National „Unirea” Tirgu Mures de la ora 17. Invitati sunt participantii la proiect, voluntarii internationali care vor sustine atelierele de lucru, parteneri si membri AIESEC. La festivitate, pe langa prezentarea agendei si a activitătilor din cadrul proiectului, elevii vor afla si de oportunitatea de a lua parte la intalniri de business mentoring pentru o idee de afacere pe care o vor dezvolta ulterior pe parcursul proiectului.

Peste 1700 de elevi din 13 orase s-au inscris in programul gROw 1.1, respectiv gROw 1.2 pentru a experimenta, intr-un cadru informal, in perioada 04 iulie – 10 august, 10 intalniri sub forma unor ateliere interactive, sustinute in limba engleza de 71 de facilitatori internationali provenind din peste 25 de tari: Azerbaijan, Brazilia, Bulgaria, Chile, China, Cehia, Danemarca, Grecia, Hong Kong, Indonesia, India, Malaesia, Lituania, Irlanda, Kazakhstan, Rusia, Polonia, Pakistan, Olanda, Portugalia, Marea Britanie, SUA, Ucraina, Singapore, Slovacia si Iordania.

Facilitatorii internationali au fost pregatiti practic si teoretic in cadrul conferinte Train the Trainers in perioada 27 iunie – 1 iulie, in Predeal. Conferinta a gazduit peste 90 de persoane – participanti, organizatori si invitati. In cadrul pregatirii facilitatorilor au fost incluse simulari in clasele din cadrul Liceului Teoretic Mihail Saulescu.

Activitatile interactive, mediul multicultural si tineresc, provocarile practice ii vor ajuta pe elevi sa-si dezvolte increderea in fortele proprii, o atitudine proactiva, vor descoperi cum valorile proprii le influenteaza alegerile in viata si vor invata management de proiect, management al timpului, managementul echipei si nu in ultimul rand vor explora posibile cai vocationale, oportunitati in cariera si care sunt primii pasi in construirea unei cariere. In plus fata de editiile anterioare, gROw 1.1&1.2 integreaza sesiuni pregatite impreuna cu Parlamentul European despre cetatenia europeana. Detaliile programului gROw se gasesc pe pagina www.growedu.ro.

Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, gROw ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. A 5-a editie gROw organizata in parteneriat de AIESEC si Scoala de Valori sarbatoreste castigarea prestigiosului premiu pentru tineret Charlemagne la nivelul Romaniei. Mai multe informatii despre premiul Charlemagne se gasesc aici: http://www.europarl.ro/view/ro/competitii/charlemagne.html

„Am fost surprins de determinarea elevilor in a aborda problemele din viata lor. Au fost optimisti si mi-au depasit orice asteptare. Cred ca au  beneficiat semnificativ de pe urma participarii la gROw si oricarui elev care cauta o experienta intensiva de dezvoltare personala ii recomand sa ia in considerare gROw.” Dominic Tran, trainer Grow 1.2 2010

Anul acesta, gROw a castigat categoria-concurs din cadrul Galei Societatii Civile Proiecte de Educatie financiara pentru sesiunile speciale ce vor fi introduse incepand cu editia gROw 1.0 din toamna 2011. Mai multe detalii se gasesc aici:  http://www.galasocietatiicivile.ro/proiecte-de-educatie-financiara.php?id=7

Initiativa educationala pilotata in 2010 este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC si prin intermediul Serviciului European de Voluntariat. 12 din studentii internationali, facilitatori in cadrul gROw, au fost sprijiniti prin Serviciul European de Voluntariat sa contribuie timp de 6 luni la dezvoltarea acestuia.

gROw 1.1&1.2 se desfăsoară în 2011 în 13 orase: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Lugoj, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

gROw 1.1&1.2 este cofinantat prin Serviciul European de Voluntariat, Actiunea 2 a programului „Tineret in Actiune‟, si se bucura de sprijinul BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Xerox, Qual Media, Catalyst precum si de suportul partenerilor media: Kiss Fm, Zile si Nopti, Media Image si White Image.

Contact:

Scoala de Valori

Andrei Stoica, Coordonator Marketing si Comunicare, andrei.stoica@scoaladevalori.ro, 0757 081 189

www.scoaladevalori.ro

AIESEC Romania

Valentin Sava, Vicepresedinte Comunicare, sava.valentin@aiesec.net, 0734 215 888

www.aiesec.ro

www.growedu.ro

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene.

Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top