window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

O saptamana „XXL” cu jazz si teatru la Godot / Bucuresti

O saptamana „XXL” cu jazz si teatru la Godot

Ozana Barabancea, Luiza Zan, Jimmy Cserkesz, Andi Vasluianu si Vlad Zamfirescu, pe scena Godot Cafe-Teatru

Godot Cafe-TeatruGodot Cafe-Teatru nu inchide stagiunea pe timpul verii si isi asteapta spectatorii in fiecare weekend. In luna august, echipa Godot a pregatit un program variat, cu teatru, opera, recitaluri de poezie si concerte de jazz. Miercuri, 10 august, la ora 21:00, Ozana Barabancea Band invita iubitorii muzicii la un concert intitulat “Jazz Me Baby”. Joi 11 august, spectacolul “XXL (Fat Pig)” de Neil LaBute revine pe scena Godot, de la ora 21:00, iar vineri 12 august, la aceeasi ora, Florin Zamfirescu prezinta spectacolul “Cada cu picioare” de Werner Trieschmann. Sambata 13 august, la 21:00, Luiza Zan si Jimmy Cserkesz se reunesc intr-un recital de jazz, blues, soul si funk. Saptamana se incheie cu spectacolul invitat “Jocuri in curtea din spate” dupa Edna Mazya, semnat de tanarul regizor Bobi Pricop; duminica 14 august, la 21:00.

Chiar daca majoritatea spatiilor culturale au inchis deja stagiunea, bucurestenii iubitori ai teatrului au un loc dedicat lor unde se pot retrage in serile de vara. La Godot Cafe-Teatru stagiunea continua pe tot parcursul anotimpului cald. Cei ce n-au plecat in concediu sunt asteptati in fiecare weekend pe Blanari nr.14, unde pot urmari spectacole de teatru, improvizatie sau concerte, savurand un cocktail racoritor sau testand noul concept de “Dinner Theater” – cina si spectacol la un pret special (pentru detalii accesati www.godotcafeteatru.ro).

Miercuri, 10 august, de la ora 21:00, Ozana Barabancea Band canta pe scena Godot. Concertul “Jazz Me Baby” asteapta publicul cu un program de suflet, variat, din care nu vor lipsi piese ca “All of Me”, “Ipanema” sau “Je ne regrette rien”. Ozana Barabancea ii invita la concert pe “cei ce stiu sa zambeasca si vor forta vocala emanand suplete interioara”.

Dupa o reprezentatie jucata cu sala plina, spectacolul “XXL (Fat Pig)” de Neil LaBute revine la Godot, joi, 11 august, la 21:00. Regizorul Cristi Juncu si actorii Andi Vasluianu, Raluca Vermesan, Irina Velcescu si Vlad Zamfirescu vorbesc cu ironie si umor despre prejudecati, in coproductia Asociatia Culturala CATHARSIS, Teatrul ACT si Teatrul „George Ciprian” Buzau. Tom, angajatul unei corporatii, se indragosteste de Helen, o bibliotecara simpatica si – intamplator – obeza. Curand, colegii lui Tom afla de noua sa idila, iar perechea are de infruntat priviri si opinii neprietenoase.

Vineri 12 august, Stefana Samfira si Cristi Balint joaca in “Cada cu picioare”, in regia lui Florin Zamfirescu. Povestea a zece destine singure, diferite ca tipologie, care incearca sa-si gaseasca perechea. Sub pretextul vanzarii unei cazi, fiecare vanzator si cumparator cauta, de fapt, iubirea. Fiecare dintre cei doi actori interpreteaza cinci personaje diferite, liantul dintre secvente fiind dat de acordurile unui violoncel solitar cu accente grave. Vineri, la ora 21:00, la Godot.

Fanii jazz-ului si ai muzicii de calitate in general au inca un motiv de bucurie sambata, 13 august. Luiza Zan, “vocea jazz-ului romanesc”, si chitaristul Jimmy Cserkesz se reunesc pe scena Godot intr-un concert eveniment, la ora 21:00. Muzica jazz, blues, soul si funk cu influente R&B, insufletita de vocea calda a Luizei Zan, va purta publicul intr-o lume indepartata, in care visele devin realitate. In concert vor putea fi ascultate piese ca “Sunny”, “Delilah” (Nat King Cole), “Castles Made of Sand” (Jimi Hendrix), precum si compozitii originale ale trupei Slang, formula in care Luiza si Jimmy au castigat Premiul I la Festivalul Cerbul de Aur, in 2004.

Duminica 14 august, la 21:00, Godot prezinta un alt invitat special: spectacolul “Jocuri in curtea din spate” dupa Edna Mazya, in regia lui Bobi Pricop. O poveste palpitanta cu si despre tineri, despre dreptate, jocuri, teribilism si dragoste, dar si despre ineficienta sistemului judiciar. Piesa, inspirata dupa un caz real, porneste de la un joc adolescentin la care participa patru pusti de 17 ani si o fata de 14 ani. Actiunea se desfasoara pe doua planuri prezentate alternativ: cel al evenimentului in sine si cel al procesului in care cei patru tineri sunt judecati pentru viol. Actorii Ioana Manciu, Pavel Ulici, Florin Hritcu, Vlad Pavel si Cezar Grumazescu devin, pe rand, adolescentii implicati in incident si avocatii acestora, intr-un spectacol din care nu lipsesc comedia, suspansul si emotia.

Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, imbinand fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Este un spatiu multicultural elegant, cu atmosfera interbelica, dotat cu scena, cortina si pian. Un loc in care pur si simplu te simti bine. Dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezinta in fiecare seara spectacole de teatru contemporan, concerte, impro-show-uri, proiectii de film sau expozitii de fotografie. Din noiembrie 2010, cand si-a deschis portile, Godot a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole si concerte cu sala plina. La Godot, cafeaua se serveste alaturi de artistii preferati, in fiecare zi, pe Str. Blanari nr. 14.

Echipa Godot

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 41 42 44 | 021.316.16.82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro

Go to Top