window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

O saptamana critica, dar fara angajamente.

  • O saptamana critica, dar fara angajamente: analiza FX Saxo Bank

O saptamana critica, dar fara angajamente: analiza FX Saxo Bank

Grafic: EURUSD patru ore Sursa: Saxo Bank

Datele publicate despre vânzările din retail arată că economia SUA funcționează cu toate motoarele, dar USD a fost cu greu influențat de acest comunicat.  

Traderii USD nu vor să își ia un angajament puternic în ceea ce privește direcția USD, se pare, înaintea ședinței de miercuri a Comitetului Federal Open Market după ce datele de retail din SUA pentru luna mai, publicate ieri, au fost mai puternice decât se aștepta.

Cifrele de consum reprezintă un domeniu care a fost afectat de aparenta calitate a revenirii SUA, deci s-ar fi putut deduce că o cifră mare ar veni în susținerea USD, dar piața ar putea fi preocupată de faptul că aceste date, în plus față de celelalte date adunate până acum de la cifrele de creștere slabă de pe Q1, pur și simplu nu sunt de ajuns pentru a determina Fed să-și actualizeze intervenția.

În acest moment, piața dă cu aproape 15 puncte de bază mai mult în creșteri ale dobânzilor față de minimul de la mijlocul lui mai (și deci în momentul actual fiind mai puțin de 70 de puncte de bază de creșteri pentru următoarele 12 luni), dar evaluarea nu s-a schimbat de la raportul puternic al locurilor de muncă din SUA de vinerea trecută.

Celălalt factor ce îi face pe traderi să fie mai reținuți de cealaltă parte a EURUSD este, desigur, Grecia, unde nesiguranța totală continuă să domnească după ce negociatorii FMI au renunțat, la sfârșitul zilei de ieri, să se întoarcă la Washington.

O întâlnire Eurogroup a miniștrilor de finanțe, joia viitoare, ar putea fi următoarea etapă de referință cheie pentru dezvoltare, iar la sfârșitul lunii este termenul limită pentru plățile amânate ale Greciei către FMI, mai ales că Grecia este doar a doua țară care a amânat o plată FMI, prima fiind Zambia în anii 80.

Pozițiile euro short se tem că va fi anunțată o înțelegere, în timp ce cele long se tem că autoritățile din Grecia pot fi dispuse să ducă țara în situația de a nu-și onora cel puțin parțial obligațiile pentru a vedea cum arată situația “de partea cealaltă.”

Susținerea de ieri, după publicarea cifrelor din vânzările de retail din SUA. Este greu de știut ce va dori piața să facă cu EURUSD înaintea dublei nesiguranțe a următoarei întâlniri FOMC și a întâlnirii Eurogrupului de joia viitoare, dar o scădere până la zona de 1.1175/50 (nu confluența Fibo local 61.8% cu Fibo 38.2% din valul mai mare al minimelor vechi) ar putea însemna cel puțin un test al zonei 1.1000/50 chiar mai importantă pentru sesiunile de mai târziu.

Între timp, o întoarcere la peste 1.1300/25 ar readuce impulsul înapoi în sus pentru un test al intervalului de maxime.

 

Sumarul G-10

USD: Piața nu e convinsă, se pare, că Fed va livra prea multe săptămâna viitoare. Poziționarea sugerează că Fed va trebui să trimită un semnal clar în direcția atitudinii agresive pentru a aduce USD înapoi pe calea cea bună. Este prea devreme pentru acest lucru.

EUR: EURUSD trebuie să scadă până la 1.1175/1.1150 pentru a oscila într-o situație de atenuare. Între timp, avem riscul constant al știrilor din Grecia, deși vor fi puține vești de pe acest front astăzi, pentru că nu există negocieri în curs de desfășurare.

JPY: Piața încă încearcă să digere seriozitatea recentelor comentarii ale lui Kuroda, dar cu siguranță aceasta ar trebui să acorde o pauză factorilor de scădere ai JPY, căci BoJ va reacționa la orice slăbire ulterioară, mai ales dacă asta înseamnă USDJPY în avantaj. Deci JPY întărire în crossuri? EURJPY în scădere e un mod de a privi situația.

GBP: Ce duce la întărirea GBP? Destul de dificil de deslușit – GBPUSD pare să fi depășit eprioada de creștere, focusul fiind pe EURGBP care se vinde după constrângerea de acolo. GBPUSD pare în special la un nivel exagerat raportat la spreadurile dobânzilor.

CHF: Totul e despre Grecia și EURCHF, dar să vedem dacă SNB trimite vreun semnal la întâlnirea trimestrială de săptămâna viitoare. Ar trebui să ne amintim că deținătorii de CHF trebuie să plătească acest privilegiu cu dobânzi extrem de negative.

AUD: Estimat în intervalul scăzut, poate aștepta întâlnirea de săptămâna viitoare a FOMC fie pentru a ajunge la noi minime, fie pentru a continua să se bată în intervalul multi-lunar. Prefer scăderea la AUD în general.

CAD: Ca peste tot, tranzacționarea într-un interval și poate lipsa dorinței de angajament direcțional până la întâlnirea FOMC de săptămâna viitoare.

NZD: Încă zdruncinat de tăierea RBNZ și intervenția minimală – probabil va fi mai degrabă în scădere în zilele și săptămânile următoare.

SEK: Câteva date cheie CPI suedeze de ieri ar putea determina o cumpărare mai mare a SEK /vânzare EURSEK. Diferențialele de rată (și probabil și reacția Riksbank) sugerează că potențialul de scădere s-ar putea dovedi mai degrabă limitat, chiar dacă ne descurcăm să împingem spre EURSEK 9.10 și chiar 9.05.

NOK: Rămâne în defensivă pe măsură ce mobilizarea petrolului se estompează iar ratele de la capătul din față al curbei norvegiene a ratelor continuă să scadă – potențial semnificativ ulterior aici dacă Norges Bank merge pe impactul minim la întâlnirea de joia viitoare.

Date economice importante

  • Noua Zeelandă Mai PMI Manufactură afaceri NZ publicat la 51.5 vs. 51.7 în apr.
  • Producția industrială finală pe aprilie în Japonia publicată la +1.2% MoM vs. estimatul original +1.0% .

Calendarul evenimentelor principale economice viitoare (toate orele sunt în GMT)

  • Producția industrială pe aprile EuroZonă (0900)
  • Canada Mai Teranet/Banca Națională Home Price Index (1230)
  • SUA Mai PPI (1230)
  • SUA Preliminare Sentiment Universitatea din Michigan (1400)
  • Noua Zeelandă Mai Performanța serviciilor (Dum 2230)

Analiza de John J Hardy, Head of FX Strategy / Saxo Bank

2015-06-15T10:54:32+03:0015 iunie 2015|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top