Obligatiunile corporative emise de Superbet Betting & Gaming S.A. (simbol SBG20), unul dintre cei mai importanti operatori de jocuri de noroc din Romania, au fost admise la tranzactionare pe Sistemul Alternativ de Tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Obligatiunile negarantate, in valoare totala de aproximativ 9,7 milioane lei sunt denominate in lei, au fost emise in ianuarie 2017 cu scadenta in anul 2020 si au o rata fixa a dobanzii de 12% pe an.

„Superbet reuseste prin acest al doilea plasament sa atraga bani de la investitori romani, bani care vor ramane in Romania pentru ca vor fi folositi pentru dezvoltarea operatiunilor din Romania. Banii vor fi investiti atat in extinderea afacerii de retail – agentii noi de pariuri, cat si pentru impulsionarea business-ului online aflat inca la inceput. In mediul online, cea mai mare parte a banilor sunt directionati catre dezvoltarea de tehnologie avansata. Succesul celui de-al doilea plasament denota stabilitatea si sanatatea financiara a companiei si a grupului din care face parte. Este ceea ce apreciaza intotdeauna investitorii, pe langa evolutia si potentialul de crestere al business-ului,” a declarat Vlad Ardeleanu, directorul general al operatiunilor multibrand Superbet.

„Sezonul obligatiunilor continua la BVB. Dupa Globalworth, UniCredit Bank si Vrancart, a venit randul Superbet sa aduca la bursa o noua serie de obligatiuni corporative. Atunci cand investitorii cer ca obligatiunile sa fie introduse pe piata bursiera, acest lucru inseamna ca ei apreciaza un nivel al lichiditatii si transparentei care contribuie la siguranta investitorilor,” a spus Lucian Anghel, presedintele BVB.

„Este a sasea emisiune de obligatiuni listata pe piata AeRO si a patra din acest an la BVB. Ne dorim ca admiterea la tranzactionare a obligatiunilor corporative emise de Superbet la Bursa de Valori Bucuresti sa fie un exemplu pentru alte companii, indiferent de domeniul de activitate. Diversitatea este cuvantul cheie pe bursa si avem incredere ca mediul de afaceri romanesc va incepe sa priveasca cu mai multa atentie spre piata de capital,” a spus Daniela Serban, directorul IR & PR al BVB.

Superbet Betting & Gaming S.A. este unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc si pariuri din Romania cu aproape 1.800 de salariati si cu peste 600 de locatii (agentii) in care ofera servicii de pariuri si loterie, jocuri virtuale si peste 2.000 de jocuri mecanice (slot machines). Profitul net al emitentului a crescut cu 270% in anul 2016 fata de anul 2015 si a depasit 27 de milioane de lei, conform memorandumului de admitere la tranzactionare. Principalele investitii aprobate de catre managementul companiei pentru anul 2017 vizeaza extinderea zonala a societatii prin deschiderea de noi puncte de lucru astfel incat pana la finalul acestui an sa ajunga sa opereze un numar de 670 de agentii. Investitiile programate vor fi realizate din reinvestirea profitului inregistrat in anii precedenti si din imprumuturi atrase, inclusiv emisiuni de obligatiuni.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa