Olanda scapa de populism, la fel va fi si in Franta – comentariu de Christopher Dembik, director analiză macro / Saxo Bank

Așa cum scriam acum câteva săptămâni într-un alt comentariu despre alegerile din Olanda pe care l-am publicat, investitorii nu prea aveau de ce să se teamă legat de rezultatul procesului electoral. Probabilitatea ca partidul populist să câștige era foarte mică; la fel și cea ca această formațiune să participe la coaliția de guvernământ. Mai departe, posibilitatea unui “Olandexit” e practic nulă.

Cam așa vor sta lucrurile și în cursa prezidențială din Franța. Le Pen și Macron vor fi într-o cursă strânsă, dar e foarte puțin probabil ca Frontul Național să treacă de 50% în al doilea tur. În Olanda și Franța, se pare că alegătorii știu ce au de făcut pentru a opri partidele populiste să ajungă la putere.

Acum, riscul politic e cam supra-apreciat pe asseturile financiare europene, mai ales pe piața obligațiunilor. Cel mai bun exemplu e tot Franța: spreadul este de 60 de puncte de bază, de la numai 20 acum câteva luni. După cel de-al doilea tur al prezidențialelor franceze, în mai a.c., mă aștept la o revenire a spreadului; la fel, asseturile financiare franceze și indicele CAC 40 sper să-și revină, după un început de an dezamăgitor.

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare și investiții. De aproape 25 de ani, misiunea Saxo a fost să faciliteze accesul persoanelor particulare și instituțiilor la investiții prin tehnologie și expertiză.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu. Suplimentar, Saxo furnizează clienților instituționali – cum ar fi bănci sau brokeri – execuții multi-asset, servicii de prime brokerage și acces la tehnologia de tranzacționare.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajați în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai și Tokio.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa