window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

OMNIASIG – Crestere pe segmentul RCA in trimestrul I

Compania OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat in primele trei luni ale anului 2011 un volum de prime brute subscrise de 221,05 milioane RON, conform standardelor IFRS, o valoare similara cu cea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2010, cu doar 5,98% sub aceasta. Aceste rezultate sunt in concordanta cu evolutia intregii piete de asigurari din Romania, care este inca puternic afectata de impactul crizei financiare in principalele segmente ale economiei, cu care asigurarile sunt in directa corelare.

In acest prim trimestru al anului, valoarea daunelor platite a fost de 159,34 milioane RON, cu 14,82% mai putin ca in aceeasi perioada din 2010. Aceasta scadere este justificata in primul rand de scaderea volumului subscrierilor pe segmentul asigurarilor auto Casco.

In continuare, asigurarile auto detin ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 80% in aceasta perioada. Segmentul asigurarilor Casco a inregistrat o scadere, in aceeasi tendinta cu dinamica pietei, respectiv de 53,75% fata de primul trimestru al anului trecut, avand o valoare a primelor brute subscrise de 52,06 milioane RON. Scaderea pe acest segment este determinata de interconectarea acestuia cu domeniul auto si cel al leasingului care, de asemenea, continua sa sufere descresteri in aceasta perioada. Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie (RCA), au inregistrat in schimb o crestere semnificativa, de 72,38%, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 126,23 milioane RON. Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi in ceea ce priveste valoarea daunelor platite, astfel: de 20,57% la Casco si de 10,40% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Asigurarile agricole au evoluat in crestere, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 1,29 milioane RON. Tot o crestere s-a inregistrat si la daunele platite pe acest segment, ele ajungand la o valoare foarte apropiata de cea a primelor subscrise, respectiv 897,67 mii RON.

La asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), OMNIASIG a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 23,92 milioane RON, cu 18,88% mai putin decat in perioada similara a anului 2010. Aceasta clasa este puternic influentata de evolutia domeniilor imobiliar si al constructiilor, care nu au reusit inca sa se redreseze dupa caderea record suferita in anul 2010, ele inregistrand in continuare pierderi si scaderi. In acelasi timp, valoarea daunelor platite pe aceasta clasa a crescut puternic, cu 62,22%, pana la o valoare de 4,45 milioane RON.

Segmentul Asigurarilor de raspundere civila generala, a inregistrat in primele trei luni ale anului in curs o crestere de 2,38%, ajungand la o valoare a primelor brute subscrise de 6,14 milioane RON. Daunele platite pe aceasta clasa de asigurari au crescut si ele, cu 35,47%, pana la valoarea de 239,35 mii RON.

Asigurarile de mijloace de transport aeriene au mentinut ritmul de crestere, inregistrand o valoare a primelor brute subscrise de 3,34 milioane RON. Tot in crestere a evoluat si linia asigurarilor de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale), care a atins valoarea de 2,25 milioane RON, in timp ce daunele platite pe acest segment au ajuns la 463,62 mii RON.

Si clasa asigurarilor de asistenta turistica a inregistrat cresteri, atat la valoarea subscrierilor (709,09 mii RON), cat si la valoarea daunelor platite (229,12 mii RON).

OMNIASIG activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group, dovedind prin rezultatele deosebite inregistrate ca se poate ridica la standardele internationale ale grupului austriac. In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurari lideri in Europa Centrala si de Est, listat la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, Wiener Stdtische Versicherung are sucursale si in Italia si Slovenia; Donau Versicherung are o filiala in Italia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Stdtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.

Contact:
Madalina Constantin, PR Manager
OMNIASIG Vienna Insurance Group
Calea Floreasca, nr. 30, Sector 1, Bucuresti
Tel. 021.230.35.76 / 78 / 86
http://www.omniasig.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top