OMNIASIG ISI MENTINE PROFITABILITATEA IN PRIMUL SEMESTRU

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/business / banci / asigurari / finante/OMNIASIG ISI MENTINE PROFITABILITATEA IN PRIMUL SEMESTRU

Compania OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat in primul semestru al anului 2010 un volum al primelor brute subscrise de 484,15 milioane ron, conform standardelor IFRS. Aceast valoare este cu 18,76% mai mic dect cea inregistrat in aceeai perioada a anului trecut. Totodat, compania a inregistrat in aceste prime sase luni ale anului un profit brut de 14,56 milioane ron, conform standardelor IFRS.

Mentinerea la un nivel stabil si profitabil a volumului de prime brute subscrise de companie in aceast prim jumtate a anului in curs este un rezultat al politicii permanente de eficientizare a costurilor si de optimizare a activitatii, si, mai ales, reprezint un indicator clar al stabilittii ridicate a companiei, in aceste conditii economice deosebit de grele.

In acest prim semestru al anului, valoarea daunelor platite de OMNIASIG a fost de 363,35 milioane ron, cu 18,66% mai putin dect in primul semestru al anului trecut.

Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 74%, o detin, ca si pana acum, asigurarile auto. Asigurarile Casco au inregistrat o valoare de 234,90 milioane ron, ceea ce reprezinta o scadere de 27,45% fata de primul semestru din 2009. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 123,92 milioane ron, cu 22,50% mai putin decat in aceeai perioada a anului precedent. Atat asigurrile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi si la valoarea daunelor, astfel: de 13,60% la Casco si de 22,35% la RCA, comparativ cu semestrul intai al anului anterior.

La asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), OMNIASIG a inregistrat o crestere de 16% a valorii primelor brute subscrise, inregistrand un volum total de 91,09 milioane ron.

O cretere mai substantiala, de 41,17% s-a inregistrat si pe segmentul Asigurarilor de rspundere civila generala, acestea atingand o valoare a primelor brute subscrise de 12,19 milioane ron.

Tot o crestere a fost inregistrata si pe linia Asigurrilor de bunuri in tranzit, respectiv de 29,95%. Valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa a fost de 7,63 milioane ron.

OMNIASIG activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group, dovedind prin rezultatele deosebite inregistrate ca se poate ridica la standardele internationale ale grupului austriac. In prezent, Vienna Insurance Group este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurari lideri in Europa Centrala si de Est, listata la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, are sucursale si in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentata prin Wiener Stdtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.

Mdlina Constantin, PR Manager
OMNIASIG Vienna Insurance Group
Calea Floreasca, nr. 30, Sector 1, Bucureti
Tel. 021.230.35.76 / 78 / 86
Email: madalina.constantin@omniasig.ro
diana.paraschiv@omniasig.ro
http://www.omniasig.ro

Go to Top