Compania OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat in primul semestru al anului 2010 un volum al primelor brute subscrise de 484,15 milioane ron, conform standardelor IFRS. Aceast valoare este cu 18,76% mai mic dect cea inregistrat in aceeai perioada a anului trecut. Totodat, compania a inregistrat in aceste prime sase luni ale anului un profit brut de 14,56 milioane ron, conform standardelor IFRS.

Mentinerea la un nivel stabil si profitabil a volumului de prime brute subscrise de companie in aceast prim jumtate a anului in curs este un rezultat al politicii permanente de eficientizare a costurilor si de optimizare a activitatii, si, mai ales, reprezint un indicator clar al stabilittii ridicate a companiei, in aceste conditii economice deosebit de grele.

In acest prim semestru al anului, valoarea daunelor platite de OMNIASIG a fost de 363,35 milioane ron, cu 18,66% mai putin dect in primul semestru al anului trecut.

Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 74%, o detin, ca si pana acum, asigurarile auto. Asigurarile Casco au inregistrat o valoare de 234,90 milioane ron, ceea ce reprezinta o scadere de 27,45% fata de primul semestru din 2009. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 123,92 milioane ron, cu 22,50% mai putin decat in aceeai perioada a anului precedent. Atat asigurrile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi si la valoarea daunelor, astfel: de 13,60% la Casco si de 22,35% la RCA, comparativ cu semestrul intai al anului anterior.

La asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), OMNIASIG a inregistrat o crestere de 16% a valorii primelor brute subscrise, inregistrand un volum total de 91,09 milioane ron.