Compania OMNIASIG Vienna Insurance Group a reusit in 2010 sa aiba o evolutie stabila, sigura, precauta si sa se adapteze conditiilor extrem de dificile cu care s-a confruntat intreaga economie romneasca, si, in mod specific, piata asigurarilor. Astfel, pe baza rezultatelor preliminarii, valoarea primelor brute subscrise in 2010 a fost, conform standardelor IFRS, de 916,12 milioane lei, o valoare care reprezinta o scadere de 17% fata de anul 2009. Aceasta scadere este in aceeasi tendinta cu cea a intregii piete a asigurarilor din Romania si se datoreaza conexiunii directe care exista intre industria asigurarilor si celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criza, precum: segmentul auto, leasing, bancar si imobiliar.

Valoarea totala a despagubirilor platite in 2010 a fost, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, de 683,1 milioane lei, o suma foarte apropiata de cea a primelor brute subscrise, dovedind astfel ca OMNIASIG platete rapid si integral dosarele de dauna deschise de catre asiguratii sai.

Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat, respectiv de aproape 75%, au avut-o ca si pana acum, asigurarile auto. Ramura asigurarilor Casco a scazut conform tendintelor inregistrate in toata piata, inregistrand o valoare de 431,90 milioane lei, cu 32% mai putin decat in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), compania s-a mentinut aproape la nivelul anului precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 252,70 milioane lei, cu 7,10% mai putin ca in 2009. Valoarea daunelor platite pe aceste segmente a fost de 453,36 milioane lei pe Casco si 186 milioane lei pe RCA.

Asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) a avut o evolutie ascendenta, inregistrand o crestere de 11,33% si o valoare a primelor brute subscrise de 159,57 milioane lei.

Tot in crestere au evoluat si urmatoarele ramuri de asigurari:
-Asigur