window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

OMNIASIG SI-A MENTINUT REZULTATELE STABILE IN 2010

Compania OMNIASIG Vienna Insurance Group a reusit in 2010 sa aiba o evolutie stabila, sigura, precauta si sa se adapteze conditiilor extrem de dificile cu care s-a confruntat intreaga economie romneasca, si, in mod specific, piata asigurarilor. Astfel, pe baza rezultatelor preliminarii, valoarea primelor brute subscrise in 2010 a fost, conform standardelor IFRS, de 916,12 milioane lei, o valoare care reprezinta o scadere de 17% fata de anul 2009. Aceasta scadere este in aceeasi tendinta cu cea a intregii piete a asigurarilor din Romania si se datoreaza conexiunii directe care exista intre industria asigurarilor si celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criza, precum: segmentul auto, leasing, bancar si imobiliar.

Valoarea totala a despagubirilor platite in 2010 a fost, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, de 683,1 milioane lei, o suma foarte apropiata de cea a primelor brute subscrise, dovedind astfel ca OMNIASIG platete rapid si integral dosarele de dauna deschise de catre asiguratii sai.

Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat, respectiv de aproape 75%, au avut-o ca si pana acum, asigurarile auto. Ramura asigurarilor Casco a scazut conform tendintelor inregistrate in toata piata, inregistrand o valoare de 431,90 milioane lei, cu 32% mai putin decat in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), compania s-a mentinut aproape la nivelul anului precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 252,70 milioane lei, cu 7,10% mai putin ca in 2009. Valoarea daunelor platite pe aceste segmente a fost de 453,36 milioane lei pe Casco si 186 milioane lei pe RCA.

Asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) a avut o evolutie ascendenta, inregistrand o crestere de 11,33% si o valoare a primelor brute subscrise de 159,57 milioane lei.

Tot in crestere au evoluat si urmatoarele ramuri de asigurari:
-Asigurarile de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale) in crestere cu 62,76% fata de 2009, cu o valoare a primelor brute subscrise de 8,22 milioane lei
-Asigurarile de mijloace de transport aeriene in crestere cu 4,96% fata de 2009, avand o valoare a primelor brute subscrise de 5 milioane lei
-Asigurarile de bunuri in tranzit in crestere cu 20,17% fata de anul anterior, avand o valoare a primelor brute subscrise de 10,61 milioane lei
-Asigurarile agricole in crestere cu 46,72%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 7,5 milioane lei
-Asigurarile de raspundere civila generala in crestere cu 20,49% si o valoare a primelor brute subscrise de 20,83 milioane lei

Profitul brut inregistrat in 2010 de OMNIASIG a fost de 21,82 milioane lei, conform standardelor IFRS. Obtinerea acestui profit se datoreaza in principal politicii atente de eficientizare si control al costurilor si de optimizare a activitatii companiei.

Incepand inca din decembrie 2009, odata cu obligativitatea emiterii electronice a politelor RCA, OMNIASIG a dezvoltat portalul de vanzari online www.omniasigonline.ro, perfectionandu-l in permanenta in tot cursul anului 2010. In prezent, din portalul OMNIASIG pot fi emise electronic principalele produse adresate persoanelor fizice (RCA, Casco, Asigurri de locuinte, Asigurari medicale de calatorie in strainatate, Asigurari Storno), urmand ca in cursul acestui an sa fie extinsa lista acestor produse.

In 2010, OMNIASIG a demarat un program de sustinere si realizare a interconectarii acestui portal cu principalele platforme electronice ce reunesc un numar important de brokeri de asigurare, facilitand astfel o cale de acces si emitere mult mai rapida si mai sigura a politelor de asigurare de catre intermediarii colaboratori ai OMNIASIG. In realizarea acestui program, OMNIASIG a fost prima companie prezenta cu polita de asigurare a locuintei in platformele electronice ale brokerilor. De asemenea, in 2011 vom fi prima companie care va vinde produsul Casco in forma electronica prin intermediul platformelor si aplicatiilor utilizate de brokerii de asigurare.

In cursul anului 2010, OMNIASIG a lansat doua produse noi, perfect adaptate situatiei economice dificile. Este vorba de pachetul de asigurare a locuintei CASA TA si asigurarea facultativa a autoturismelor CASCO Europa Plus.
Pachetul promotional CASA TA a fost modificat in cursul anului 2010 pentru a corespunde si a se alinia legislatiei si este inca disponibil in oferta de produse OMNIASIG. Aceasta polita de asigurare include atat riscurile standard (Cutremur, Inundatii, Alunecare de teren), precum si o serie de riscuri suplimentare, precum Incendiu, Trasnet, Explozie, Caderi de corpuri, Fenomene atmosferice, Prabusire de teren, Vandalism. In acest pachet sunt incluse gratuit si alte riscuri importante, cu o acoperire in limita a 1.000 euro fiecare, respectiv: Apa de conducta si refulare, Furtul bunurilor continute in apartament si Raspunderea civila fata de vecini.
Pentru toate aceste avantaje, pentru tariful extrem de competitiv, precum si pentru vanzarile foarte bune inregistrate in cursul anului trecut, CASA TA a fost premiat in decembrie 2010 cu distinctia Polita Anului in cadrul Galei Premiilor Piata Financiara.

Noul produs de asigurare facultativa a autoturismelor, Casco Europa Plus, lansat in luna martie a anului trecut, reprezinta o polita de asigurare auto perfect adaptata conditiilor economice din prezent. Principalele avantaje ale acestui nou produs sunt: un tarif promotional, cumulat cu un sistem de rate foarte flexibil; extindere gratuita a acoperirilor politei pe teritoriul Europei; un sistem de fransize foarte flexibil; modularitate la selectarea acoperirilor si posibilitatea adaugarii de clauze aditionale privind vandalismul, pierderea sau furtul cheilor, circulatia in afara drumurilor publice, s.a.

Strategia adoptata de OMNIASIG in 2011 se axeaza pe dezvoltarea, promovarea si cresterea liniilor de asigurare non-auto, prin diversificarea si adaptarea produselor existente la situatia economica dificila din prezent, cu care se confrunta si clientii nostri. De asemenea, un alt element important este monitorizarea atenta a procesului de gestionare si solutionare a daunelor, prin utilizarea unor sisteme informatice performante in vederea reducerii timpului necesar finalizarii dosarelor de dauna deschise de asigurati.

OMNIASIG activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group, dovedind prin rezultatele deosebite inregistrate ca se poate ridica la standardele internationale ale grupului austriac. In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurari lideri in Europa Centrala si de Est, listat la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activ, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, Wiener Stdtische Versicherung are sucursale si in Italia si Slovenia; Donau Versicherung are o filiala in Italia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Stadtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.

Contact:
Madalina Constantin, PR Manager
OMNIASIG Vienna Insurance Group
Calea Floreasca, nr. 30, Sector 1, Bucuresti
Tel. 021.230.35.76 / 78 / 86
Email: madalina.constantin@omniasig.ro
www.omniasig.ro
diana.paraschiv@omniasig.ro
http://www.omniasig.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top