In perioada 17 – 27 august, OneDay si iMusician Digital distribuitor digital european de muzica, ofera 10 zile de upload gratuit artistilor si caselor de discuri independente din Romania.

iMusician Digital are o activitate de 3 ani in domeniul distributiei digitale si se apropie de 1 milion de download-uri. Printre artistii care isi distribuie muzica prin intermediul iMusician Digital se numara Kelly Family sau Talvin Singh.

iMusician Digital ofera acces fiecarui artist independent, caselor de discuri sau managementului artistilor la o distributie mondiala a inregistrarilor. Aproape 200 de magazine online vor primi inregistrarile pe care utilizatorii le uploadeaza prin intermediul conturilor personale create pe site-ul www.iMusicianDigital.com
Printre magazinele cu care iMusician colaboreaza se numara iTunes, Spotify si Amazon.

Serviciul de distributie iMusician Digital functioneaza pe baza unei taxe unice de upload a albumului, single-urilor, videoclipurilor sau audiobook-urilor. Un album va putea fi uploadat, de exemplu, dupa plata unei taxe de 39 de euro. Ulterior, fiecare vanzare este comisionata de distribuitor cu un comision de 15%.

Dupa deducerea comisioanelor de distributie si de vanzare, artistul primeste pentru piesele sale o valoare similara pe care ar incasa-o din vanzarea CD-ului fizic.