OneDay si iMusician Digital promoveaza muzica independenta din Romania

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/media / publicitate/OneDay si iMusician Digital promoveaza muzica independenta din Romania

In perioada 17 – 27 august, OneDay si iMusician Digital distribuitor digital european de muzica, ofera 10 zile de upload gratuit artistilor si caselor de discuri independente din Romania.

iMusician Digital are o activitate de 3 ani in domeniul distributiei digitale si se apropie de 1 milion de download-uri. Printre artistii care isi distribuie muzica prin intermediul iMusician Digital se numara Kelly Family sau Talvin Singh.

iMusician Digital ofera acces fiecarui artist independent, caselor de discuri sau managementului artistilor la o distributie mondiala a inregistrarilor. Aproape 200 de magazine online vor primi inregistrarile pe care utilizatorii le uploadeaza prin intermediul conturilor personale create pe site-ul www.iMusicianDigital.com
Printre magazinele cu care iMusician colaboreaza se numara iTunes, Spotify si Amazon.

Serviciul de distributie iMusician Digital functioneaza pe baza unei taxe unice de upload a albumului, single-urilor, videoclipurilor sau audiobook-urilor. Un album va putea fi uploadat, de exemplu, dupa plata unei taxe de 39 de euro. Ulterior, fiecare vanzare este comisionata de distribuitor cu un comision de 15%.

Dupa deducerea comisioanelor de distributie si de vanzare, artistul primeste pentru piesele sale o valoare similara pe care ar incasa-o din vanzarea CD-ului fizic.

Pe 17 august 2010, debuteaza colaborarea intre promoterul local OneDay si compania iMusician Digital. Timp de 10 zile, incepand din 17 august, orice trupa/artist interesat sa foloseasca serviciile iMusician Digital beneficiaza de gratuitatea primului upload. Daca artistul are profil pe site-ul www.oneday.ro va primi automat, la adresa de email de corespondenta, voucherul de promotie.  Artistii care nu au inca profil OneDay, dar doresc sa participe la promotie, sunt rugati sa trimita un o cerere pe email la adresa de mai jos.

Pentru informatii suplimentare sau ghidaj in procesul de creare a conturilor OneDay/iMusician Digital, va rugam sa ne adresati un email la adresa irina@oneday.ro

OneDay este o initiativa nascuta in 2008, ce are ca scop sustinerea muzicii alternative independente romanesti.

Printre proiectele demarate de OneDay se numara cele doua compilatii OneDay Mix, disponibile la download gratuit pe site-ul propriu, evenimente live cu artisti romani si straini (We Have Band U.K., Post War Years U.K., Handsome Furs Canada).

Scopul initiativei OneDay este de a deschide publicului romanesc apetitul pentru productia muzicala locala si pentru concertele live. OneDay revine in toamna acestui an in cluburile bucurestene cu evenimente care ii vor avea invitati pe cunoscutii deja WHB si Handsome Furs si, in premiera, Caribou (Canada).

Irina Petrovici
irina@oneday.ro
www.oneday.ro

Go to Top