Open Society Shorts 2011 – competitie de film de scurt-metrajAu mai ramas 7 zile in care cei pasionati de scurt-metraje se pot inscrie in competitia “Open Society Shorts 2011”, lansata de Fundatia Soros Romania, in parteneriat cu Televiziunea Romana.

Aplicatiile se pot trimite pana la data 20 noiembrie 2011 (inclusiv).

Cele mai bune 3 filme vor castiga fiecare cate 500 USD.

Aceasta competitia se adreseaza in primul rand studentilor de la facultati de profil din Romania (regie-film, media, jurnalism etc.), dar si autorilor amatori pasionati de filmul digital.

“Scopul general al acestui program este sa imbunatateasca gradul de constientizare si de implicare civica prin sprijinirea filmului documentar social autohton si a productiei de film civic ca mijloc de advocacy si de dezbatere publica a problemelor societatii romanesti contemporane. “ spune Bianca Floarea, cea care coordoneaza programul de film al Fundatiei Soros.

In competitiesunt acceptate filme documentare, de fictiune, de animatie, filme experimentale sau de arta de pana in 20 minute. Filmele trebuie sa surprinda portiuni din Romania actuala, cu un focus pe