ASUR

Asociatia Secular-Umanista din Romania isi reinoieste apelurile catre Guvernul Romaniei si catre autoritatile locale, in special Primaria Capitalei si primariile de sector, de a stopa finantarea din fonduri publice a asa-numitei Catedrale a Mintuirii Neamului.

Ieri, 21.06.2011, Primarul General al Capitalei, dl. Sorin Oprescu a declarat ca primaria pe care o conduce va aloca anul acesta 10 milioane de lei pentru constructia catedralei, cea mai noua dovada a hemoragiei de bani publici catre BOR. Cele 10 milioane de lei vin sa se adauge celor 5 milioane alocate deja de Primaria Sectorului 3 (Hotarirea 54/26.05.2011) sau celor 10 milioane alocate de Guvern in data de 09.02.2011.

Toti acesti bani au fost alocati in urma solicitarilor exprese din partea conducerii BOR cu toate ca, in repetate rinduri, inalti reprezentanti ai bisericii au promis ca nu vor apela la sprijinul Statului pentru acoperirea costurilor de constructie:

Vreau sa precizez de la inceput ca Biserica Ortodoxa Romana nu se bizuie pe sprijinul Statului pentru acordarea unor subventii de la Guvern, deci din bani publici, ci va conta pe ajutorul credinciosilor care va fi oferit in timp.” (Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal; in cadrul unui Telejurnal TVR, v. inregistrarea la http://www.youtube.com/watch?v=mKxQVwpBjhQ)

Nu trebuie sa mai existe teama ca va fi construita din bani de la stat“ (Nicolae Noica, resp