Parada Baloanelor cu Aer Cald de la Campul Cetatii

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/sport/Parada Baloanelor cu Aer Cald de la Campul Cetatii

Asociatia Sportiva Nyarad – Eremitu in colaborare cu Consiliul Judetean Mures si Consiliul Local Eremitu organizeaza cea de-a sasea editie a Baloanelor cu Aer Cald, primul si pana acum singurul eveniment de acest gen din Romania. Evenimentul va avea loc la Campu Cetatii in perioada 23-25 septembrie 2011.

Mentionat de un cotidian ca si “couleur locale”, festivalul are ca scop prezentarea acestui sport/hobby putin cunoscut in tara. In prezent, in Romania sunt aproximativ 6-7 baloane cu aer cald, majoritatea in Bucuresti, aceste baloane luand parte la diferite evenimente socio-culturale. Evenimentul de la Campul Cetatii ajuta aceste echipaje sa se intalneasca cu alte echipaje din strainatate si totodata da ocazia unui schimb de experiente.

In anul 2006, au fost prezente 3 echipaje si sute de privitori, La editiile anterioare au participat 12-14 baloane din 5-6 tari. Numarul vizitatorilor a crescut semnificativ, 18-20.000 de vizitatori, dovada fiind randul de masini de cativa kilometri si blocajele de pe drumul judetean ce uneste Campul Cetatii de Targu Mures si Sovata.

Editia 2011 aduce in fata spectatorilor 17 baloane din mai multe tari.

Pentru mai multe detalii asupra Paradei Baloanelor, accesati site-ul: www.paradabaloanelor.ro

Go to Top