window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Lotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (două de aur şi două de argint) la a XX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Belgrad, în perioada 15 – 19 august 2012.

Medaliile de aur au fost cucerite de Rareş Darius Buhai (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Radu Ştefan Voroneanu (clasa a X-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti). Medaliile de argint au intrat în posesia lui Dan Mihai Gheorghe, respectiv Daniel Posdărăscu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Precizăm că, în acest an, trei din cei patru medaliaţi au obţinut şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Rareş Darius Buhai a fost distins cu o medalie de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, iar Dan Mihai Gheorghe şi Daniel Posdărăscu au fost recompensaţi cu o medalie de aur, respectiv argint, în cadrul aceleiaşi competiţii.

La prezenta ediţie a Olimpiadei Balcanice au participat 45 de concurenţi din 9 ţări.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
BIROUL DE PRESĂ

Go to Top