Patrula de reciclare pleaca in taraAsociatia Romana pentru Reciclare – RoRec continua seria activitatilor de educare, constientizare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), prin extinderea, la nivel national, a programului Patrula de reciclare, realizat in parteneriat cu Primariile si Inspectoratele Scolare Judetene, alaturi de partenerii Indesit si Philips –  in sistemele de invatamant pre-scolar si pre-universitar.

Incepand cu aceasta saptamana, organizatorii au demarat seria prezentarilor programului in orasele care si-au manifestat interesul pentru implicarea in Patrula de reciclare. Astfel, reprezentantii autoritatilor locale si ai scolilor din Alexandria, Bistrita, Tulcea si Calarasi au primit informatii referitoare la editia 2011-2012 a programului educational initiat de catre Asociatia RoRec, iar Timisoara, Valenii de Munte, Brad si Hunedoara se vor alatura Patrulei de reciclare in zilele urmatoare.

Prin intermediul acestui program, organizatorii pun la dispozitie un sistem educational accesibil, simplu, si urmaresc incurajarea obiceiului de colectare selectiva a acestui tip de deseuri. Programul ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediuluisi sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Programul Patrula de reciclare a fost lansat anul acesta sub forma unui