window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Patrula de reciclare pleaca in taraAsociatia Romana pentru Reciclare – RoRec continua seria activitatilor de educare, constientizare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), prin extinderea, la nivel national, a programului Patrula de reciclare, realizat in parteneriat cu Primariile si Inspectoratele Scolare Judetene, alaturi de partenerii Indesit si Philips –  in sistemele de invatamant pre-scolar si pre-universitar.

Incepand cu aceasta saptamana, organizatorii au demarat seria prezentarilor programului in orasele care si-au manifestat interesul pentru implicarea in Patrula de reciclare. Astfel, reprezentantii autoritatilor locale si ai scolilor din Alexandria, Bistrita, Tulcea si Calarasi au primit informatii referitoare la editia 2011-2012 a programului educational initiat de catre Asociatia RoRec, iar Timisoara, Valenii de Munte, Brad si Hunedoara se vor alatura Patrulei de reciclare in zilele urmatoare.

Prin intermediul acestui program, organizatorii pun la dispozitie un sistem educational accesibil, simplu, si urmaresc incurajarea obiceiului de colectare selectiva a acestui tip de deseuri. Programul ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediuluisi sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Programul Patrula de reciclare a fost lansat anul acesta sub forma unui proiect pilot, in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara – Directia de Mediu si Inspectoratul Scolar Judetean Timis, la sfarsitul lunii aprilie si a implicat un numar de 76  de institutii de invatamant din Timisoara si a 22.000 de copii.

„De-a lungul actiunilor de colectare derulate in toata tara, ni s-a confirmat necesitatea educarii si implicarii copiilor in activitati relationate cu protectia mediului. Ne bucuram de sprijinul, implicarea si suportul autoritatilor locale, pentru implementarea unor astfel de programe in institutiile de invatamant. Luand in calcul interesul deja manifestat de-a lungul actiunilor de colectare DEEE desfasurate anul acesta, estimam ca, pana la finalul anului, vom avea peste 300 de institutii de invatamant inscrise in program.”, a declarat Andreea Idriceanu Calev, Manager comunicare Asociatia RoRec.

Editia 2011-2012 a proiectului Patrula de reciclare se va desfasura inunitatile de invatamant pre-scolar si pre-universitar din orasele participante in proiect, in perioada 25 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012.  In toate unitatile de invatamant implicate, gradinite, scoli si licee, vor fi instalate kit-uri de colectare DEEE, compuse din 3 containere de carton pentru colectarea aparaturii electrice, electronice si electrocasnice, becurilor/neoanelor si bateriilor.

Toti copiii inscrisi in program vor primi brosura programului, intr-una dintre cele 3 variante create special pentru cele 3 tipuri de grupe de elevi vizate: prescolari, scolari si liceeni.

Si in acesta editie, organizatorii, cu sprijinul producatorilor Indesit si Philips, vor recunoaste performanta, oferind premii pentru unitatile de invatamant si profesorii coordonatori, pentru cea

mai mare cantitate DEEE colectata/membru in Patrula de reciclare, dar si alte  premii    acordate atat la nivel national, cat si local, in fiecare dintre institutiile inscrise in program.          Partenerul media al proiectului este Agentia Nationala de Presa Agerpres.

“Familia reprezinta una dintre valorile de baza ale brandului Indesit, și credem ca inovația in ceea ce privește consumul redus și minimizarea impactului asupra mediului inconjurator trebuie dublata de investiția in educarea copiilor in spiritul grijei fața de natura. Parteneriatul cu Rorec și autoritațile locale este unul pe termen lung, care contribuie la angajamentul Indesit de a conserva resursele pretioase si a economisi energie prin soluții inteligente.”, a adaugat Rodica Stere, Marketing Manager Indesit Company.

„Noi, cei de la Philips, dorim sa cream o lume mai curata, mai luminoasa si mai sigura, si ne asumam responsabilitatea de a materializa aceasta viziune. Ne-am luat acest angajament in fata publicului actual, precum si a generatiilor viitoare. De aceea, implicarea noastra in acest proiect reprezinta materializarea eforturilor pe care le depunem permanent, pentru o dezvoltare cu adevarat sustinuta.  Utilizam o abordare bazata pe ciclul de viata pentru a determina imbunatatirile globale necesare unui produs, reducand impactul asupra mediului la minimum. Tinem cont de protectia mediului nu doar in faza de productie, ci si in timpul utilizarii si la sfarsitul duratei de viata a produsului. Produsele noastre sunt ecologice si inspira oamenii sa faca modificari simple, care pot avea rezultate importante asupra viitorului.”, a declarat Oana Tanasescu, Lead Senior Marketing Manager Philips Romania CL.

Programul sustine eforturile comune ale Asociatiei, autoritatilor locale si membrilor RoRec de a crea o infrastructura coerenta de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

Detalii despre programul Patrula de Reciclare sunt disponibile pe pagina dedicata a site-ului Asociatiei RoRec, http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare, precum si pe pagina de facebook dedicata, www.facebook.com/patruladereciclare.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

Contact:

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec – Andreea Idriceanu Calev – communication manager

Email: andreea.idriceanu@rorec.ro Mobil: 0728 22 22 32

V+O Communication – Alina Oprea – PR Account Manager

Email: alina.oprea@vando.ro Mobil: 0766 579 205

Go to Top