Pe 1 iunie, Cultural Junior revine cu 24 de ore de poveşti româneşti

Radio România Cultural lansează, pentru al doilea an consecutiv, pe 1 iunie, Cultural Junior, un radio online de o zi pentru copii. Mesajul pe care îl transmit realizatorii RRC, de această dată, este că poveștile sunt importante în viaţa copiilor şi timpul petrecut de părinți alături de ei îi poate influența pentru o viață întreagă.

Conţinutul celor 24 de ore de radio online dedicate copiilor este, aşadar, unul al poveştilor şi basmelor româneşti pe care cei mai cunoscuţi realizatori de la Radio România Cultural le citesc pentru cei mici, îndemnându-i pe părinţi să facă acelaşi lucru în restul zilelor anului. Cultural Junior va putea fi ascultat pe orice device mobil pe site-ul www.radioromaniacultural.ro  începând cu ora 0:00 şi până la 24:00.

Poveştile alese de realizatorii Radio România Cultural sunt basme clasice româneşti semnate de  Ion Creangă, Petre Ispirescu, Ioan Slavici, Barbu Ștefănescu Delavrancea sau Ion Pop Reteganul.

Cei mici vor putea asculta poveștile fără vârstă, care i-au fascinat pe copiii de ieri și care îi atrag și pe copiii de azi: Capra cu trei iezi, Tinerețe fără batrânețe și viață fără de moarte, Prîslea cel voinic și merele de aur, Zâna zânelor, Neghiniță, Făt frumos cu părul de aur sau Ursul păcălit de vulpe.

Programul Cultural Junior îi va purta pe copii şi prin lumea Disney cu piese extrase de pe coloanele sonore ale filmelor de desene animate precum Mickey Mouse, Planes, Hercule, Tarzan, Rapunzel etc.