Lavazza, de opt ani de zile, este cafeaua oficială a turneelor de Gram Slam, fiind prezentă și în acest an la Wimbledon. Aici, Lavazza îl va întâmpina pe ambasadorul său global, Andre Agassi, care revine anul acesta la campionatul unde a câștigat primul său Grand Slam din carieră.

Compania globală producătoare de cafea Lavazza și-a anunțat revenirea la turneul de Grand Slam de anul acesta, în calitate de Cafea Oficială a Wimbledon-ului. Parteneriatul dintre Lavazza și Wimbledon, ajuns la al optulea an, continuă cu succes și anul acesta, anunțăn deja prelungirea parteneriatului și în 2019.

Pentru a marca acest eveniment, Lavazza îl întâmpină pe ambasadorul său global: legenda tenisului Andre Agassi, care a devenit imaginea brand-ului în urmă cu doi ani. Agassi nu va fi singur la Wimbledon, asta pentru că Lavazza găzduiește și alte figuri notabile din lumea tenisului.

Mai mult, Lavazza va aduce și experiența culinară pe peluzele celui mai prestigios turneu de tenis din Marea Britanie, devenind gazda unor bucătari de top care lucrează pentru unele dintre cele mai apreciate restaurante cu stele Michelin din lume, precum Shaun Rankin din Marea Britanie, renumitul bucătar italian Carlo Cracco, precum și celebrul patiser Ernst Knam.

Mulți dintre ambasadorii Lavazza pot fi găsiți la cea mai faimoasă coadă din Marea Britanie, pe parcursul primei săptămâni a turneului, cel mai adesea așteptând la Lavazza’s Queue Café, unde fanii se pot opri pentru o cafea Lavazza, pe care o primesc gratuit chiar la intrare, luându-și astfel o doză de energie pentru meciurile zilei. Faimosul Ripplemaker, imprimanta pe spumă de cafea, va fi de asemenea la fața locului, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea să își personalizeze cappuccino-ul sau latte-ul cu selfie-uri sau cu poze ale idolilor lor din tenis.

Vicepreședintele Lavazza, Marco Lavazza, declară: „Lavazza este încântată să continue parteneriatul cu Wimbledon, precum și cu personalitățile de renume din lumea tenisului, incluzându-l aici și pe ambasadorul nostru global Andre Agassi, pentru care Wimbledon este un loc special, pentru că aici a câștigat primul său Grand Slam din carieră. Suntem foarte mândri că putem continua să sprijinim unul dintre cele mai mari turnee de tenis din lume.”

Wimbledon se desfășoară în perioada 2-15 iulie, iar cei 100 de traineri Lavazza vor servi, timp de două săptămâni, cei aproximativ 500.000 de fani ai tenisului cu cafea autentic italiană din cele 60 de puncte de lucru. Atât în interiorul stadionului, cât și în afara cozilor unde spectatorii așteaptă să intre, cafeaua Lavazza va fi servită atât în varianta clasică, cât și în edițiile limitate special gândite pentru consumatorii săi britanici și internaționali.

Arătându-și angajamentul și sprijinul pentru lumea tenisului, Lavazza își menține poziția, aceea de unicul brand din categoria alimentelor și băuturilor care are parteneriate cu toate cele patru turnee de Grand Slam – pentru al treilea an consecutiv – servind cea mai vândută cafea italiană celor peste 3 milioane de iubitori ai tenisului în cadrul Roland Garros, US Open și Australian Open, pe lângă Wimbledon, unde este prezentă acum.

Despre Grupul Lavazza

Înfiinţată în 1895 la Torino, compania Lavazza este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Considerat unul dintre cei mai importanți prăjitori de cafea din lume, Grupul operează în prezent în peste 90 de ţări printr-o reţea vastă de subsidiare proprii şi distribuitori, exportând aproximativ 63% din producţia sa totală. Lavazza are aproape 3.000 de angajaţi  şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 2 miliarde de euro (estimat pentru 2017).

Compania are peste 25 de ani de experienţă în producţia şi vânzarea de sisteme şi produse de cafea porţionată. Lavazza a fost prima companie italiană care a oferit sisteme de pregătit espresso cu capsule. Acum, Lavazza este prezentă în toate segmentele de business: cafea pentru acasă, segmentul away-from home şi segmentul serviciilor de cafea pentru medii profesionale, concentrându-şi atenţia către inovarea sistemelor şi tehnologiilor de consum. Lavazza și-a consolidat poziția în piață și prin încheierea unor parteneriate valoroase, în perfectă armonie cu strategia de brand. Astfel Lavazza este partenerul Turneelor de Tenis de Mare Șlem din lume, dar și partenerul unor evenimente artistice și culturale, colaborând cu muzee precum Guggenheim din New York, Peggy Guggenheim Collection din Veneția și The Hermitage State Museum din St. Petersburg, Russia.

În traseul de dezvoltare globală, grupul Lavazza a făcut achiziții strategice cum ar fi Carte Noire în Franța (2016), Merrild în Danemarca (2015), Kicking Horse Coffee în America de Nord (2017). Mai mult, în 2017 grupul și-a mărit rețeaua de distribuție prin achiziția Espresso Service Proximité din Franța și Nims în Italia