Peste 10 km de piste pentru biciclisti vor lega unitatile de invatamant preuniversitar de pe raza Sectorului 1 de marile bulevarde.

Primaria Sectorului 1 a aprobat, in sedinta din 28 iulie 2011, aplicarea la „Programul de realizare a pistelor pentru biciclisti” care presupune realizarea de noi piste in imediata vecinatate a scolilor si liceelor aflate pe raza administrativa a Sectorului 1.

Noile piste pentru biciclişti vor avea o lungime totala de 10.600 metri liniari si o latime de maxim 1,2 m. Acestea vor fi trasate pe un singur sens, pe strazi si trotuare aflate in administrarea Consiliului Local, si vor face legatura intre mai multe puncte ale sectorului.

In plus, Primaria Sectorului 1 va amenaja, in cadrul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar, rasteluri pe care elevii le vor putea folosi pentru a-si parca bicicletele pe parcursul orelor de curs.

Administratia locala a Sectorului 1 a depus deja la Administratia Fondului de Mediu cererea de finantare, valoarea totala a investiţiei ridicandu-se la suma de 3.198.026,65 lei (inclusiv TVA). 22% din aceasta suma, adica 698.046,95 lei reprezinta contributia financiara a Consiliului Local, restul de 78% reprezentand fonduri guvernamentale.

Pistele pentru biciclişti vor constitui o alternativa viabila pentru traficul existent si vor permite deplasari fluente şi in condiţii de siguranţa a cetaţenilor care aleg bicicleta ca mijloc de transport.

Amenajarea pistelor pentru biciclişti este benefica atat pentru fluidizarea traficului auto, scaderea numarului de accidente in care sunt implicaţi bicicliştii şi conducatorii auto, cat şi pentru realizarea unui transport ieftin şi, mai ales, ecologic.

Serviciul Imagine, Cultura, Presa si Informatica
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbrava
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Go to Top