Perioada interbelica in Bucovina si Basarabia

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/cursuri / educatie/Perioada interbelica in Bucovina si Basarabia

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 10 noiembrie, la o conferinta de istorie moderna, in care ideile, sentimentele, intamplarile poarta chipul unor personaje ce au trait in, poate, cea mai infloritoare perioada a Romaniei, din punct de vedere cultural.

Vom vorbi despre cauzele emanciparii femeii din Basarabia si Bucovina, intre cele doua razboaie mondiale si vom analiza noul look feminin al anilor ’20 si ’30.

Vom avea ocazia sa privim fermecatoare fotografii ale unor persoane ce au trait in perioada amintita. Vom intelege astfel mai bine ce a insemnat spiritul interbelic in Basarabia si Bucovina.

„Femeile care au trait in dreapta Prutului sau in Tara Fagilor au purtat nobletea basarabeanului si bucovineanului care au avut bogatia traiului si siguranta vietii, intr-o lume a normalitatii, pana in anul 1944, data refugiului lor in Romania Mare.” – Nicolae Raus


Conferinta are la baza informatii si fotografii din cartea, aflata la tipar: „Viorica Prodan. Frumoasele femei. Fotografii si documente de familie din Bucovina si Basarabia. Bucuresti, 2011.”

Lector: Viorica Prodan

Data: 10 Noiembrie 2011; ora: 19.00

Cost: 30 lei; cost studenti: 25 lei

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Go to Top