window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Personalitati din domeniul educatiei jurizeaza competitia “Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate”

Tinerii interesati sa participe la competitia “Premiile LSRS pentru Excelența Academica in Strainatate” se mai pot inscrie pana astazi, 15 decembrie, ora 24. In acest moment, 120 de studenti romani din intreaga lume si-au trimis candidaturile pentru una dintre sectiunile propuse, toti fiind automat calificati in competitia pentru Marele Premiu: Studentul Roman al Anului din Strainatate.

Procedura de inscriere. Inscrierile sunt gratuite si se realizeaza exclusiv online. Cei interesati sunt invitati sa trimita un dosar de candidatura pe adresa de e-mail: studentulanului@lsrs.ro, respectiv erasmus@lsrs.ro, menționand in titlul e-mail-ului secțiunea la care doresc sa participe. Mai multe detalii despre categoriile de premii și modalitați de inscriere se gasesc la adresa: www.gala.lsrs.ro/participare/.

Jurizarea candidaților va fi realizata de catre un juriu format din personalitati ale lumii academice romanesti, precum: președintele Academiei Romane Acad. Ionel Haiduc, Acad. Eugen Simion, Raluca-Ioana van Staden, prof. univ. dr. Anton Hadar, Gabriel Ivan (Education and Science Projects Manager British Council), Monica Calota (Director al Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – ANPCDEFP), Katja Lasch (Director DAAD) si un reprezentant al Campus France.

In ceea ce privește criteriile de evaluare, se vor lua in considerare atat performantele din mediul academic (rezultate notabile și mențiuni speciale in domeniul de studiu; activitate știintifica – publicare de articole, carti, lucrari in domeniul de specialitate, proiecte de cercetare, participare la sesiuni stiintifice etc.), cat si cele din aria extra-curriculara, fie ele in plan social (implicare sociala, activitați de dezvoltare comunitara, strangere de fonduri, proiecte umanitare, proiecte implicand comunitatea romaneasca sau promovand imaginea Romaniei) sau personal (participari la concursuri, scoli de vara, stagii de perfectionare sau activitati remunerate, expozitii personale sau de grup, dezvoltare hobby-uri etc.). Pentru fiecare dintre cele patru criterii de jurizare (rezultate notabile in domeniul de studiu, activitate stiintifica, activitati extra-curriculare in plan social si personal), juriul va acorda candidatului o nota de la 1 la 5.

Premiile vor fi acordate in cadrul celei de-a treia ediții a Galei Studentilor Romani din Strainatate, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucuresti.

O seara de Gala. Evenimentul reprezinta un prilej de a promova in societatea romaneasca tineri cu rezultate deosebite in plan academic și extra-curricular peste hotare. Castigatorii vor avea ocazia sa transmita un mesaj simbolic despre subiectele care ii pasioneaza si care au relevanta pentru societatea romaneasca actuala. Tineri ale caror merite sunt apreciate in strainatate au astfel ocazia sa fie cunoscuti si recunoscuti atat de catre colegi de generatie, cat si de catre reprezentanti din diferite domenii: cultural, academic, economic, politic, diplomatic, mass-media.

Cei interesați sa participe la eveniment sunt invitați sa se inscrie prin completarea urmatorului formular:

https://docs.google.com/a/lsrs.ro/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=-dFV1TUp6Y0lZWHZISjdqbzB1ekZYeHc6MQ#gid=0.

Gala Studentilor Romani din Strainatate 2012 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Omniasig, BRD, Banca Transilvania, Vivani, Kapsch, British Council si al partenerilor logistici: Jidvei și Hotel Ibis.

Evenimentul se bucura de sustinerea partenerului media principal Intact Media Group si al partenerilor media: Radio Romania Internațional, Studentie.ro, EDU-Tim, Stud-Life, Evenimente Studentesti, Zile și Nopti, Business Woman, Cariere Online, Lume Buna, Hotnews, Metropotam, Hipo.ro, stiriONG, Studentul.info, BusinessLive.ro, Romania in Contact, Centrul de presa.ro, Best Resource, Revista Evenimentelor, CRSC Europe, Academiclink.

Sustinem si ne sustin: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Financiar-Bancara (UFB), Campus France, DAAD, Clubul Roman pentru Relații Externe, Diplomație și Afaceri Europene (CRREDAE), Centrul de dezvoltare SMART.

Persoana de contact
Sorana Serban
Vicepresedinte Comunicare si Informare
Sorana.Serban@lsrs.ro
0752038218
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera tuturor studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa,  profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al Ligii este de a apara si promova drepturile si interesele educationale, profesionale, sociale si culturale ale studentilor si absolventilor romani din strainatate, precum si de a sprijini valorificarea contributiei lor la dezvoltarea si modernizarea societatii romanesti pe termen mediu si lung.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top