Perspectiva Saxo pentru Q3: în umbra Brexitului

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Nesiguranța planează deasupra celui de-al treilea trimestru din 2016 și mai departe, dar acest lucru nu este în mod necesar unul negativ. De fapt, dacă nesiguranța este întâmpinată de reforme și îmbunătățiri, atunci toate evenimentele curente de risc ar putea apărea în retrospectivă ca indicii ale unei schimbări pozitive.

Saxo Bank, specialistul online în tranzacționare multi-active și investiții, a publicat astăzi perspectiva trimestrială pentru piețele globale și ideile cheie de tranzacționare pentru al treilea trimestru din 2016, Tranzacțiile Esențiale.

Acum e vara discordiilor noastre. Nesiguranța domnește în Europa, ciclul determinat de datorii și-a atins vârful și contractul social este în curs de refacere prin înclinațiile puternice ale votanților împotriva sistemului politic elitist. Tranzacționarea în piețe în Q3 va fi legată de navigarea prin volatilitatea crescândă, de înțelegerea modului în care sentimentul populist va afecta direcția socială și de acceptarea faptului că economia mondială – inclusiv cea a SUA – este pe cale să-și reînnoade flirtul cu recesiunea.

Steen Jakobsen, economist șef și CIO al Saxo Bank, a spus: “Personal, nu sunt prea preocupat de Brexit, căci crizele anterioare m-au învățat că aceste tipuri de evenimente deseori duc la schimbări reale și uneori la reforme reale. Ca urmare a crizei Mecanismului European al Ratei de Schimb din 1992, rata de creștere și numărul locurilor de muncă din Marea Britanie au crescut semnificativ”.

El a adăugat: “Vestea bună este că, în următoarele șase până la 12 luni, vom observa o mișcare către foarte necesarul mandat pentru schimbare. Vestea proastă este că aceasta va veni cu mai multă volatilitate și mai multă nesiguranță”.

În acest context, perspectiva Saxo pentru clasele de active importante pentru Q3 este după cum urmează:

 EU macro – Fisura crizei migranților

“Obișnuiam să spunem că Europa avansează în vremuri de criză. Din nefericire, nu se mai poate spune acest lucru în lumina reformelor timide ale UE din ultimii ani”, Christopher Dembik, Economist, Saxo Bank

Imigrația este cel mai important risc cu care se confruntă Uniunea Europeană de la criza datoriilor suverane și, de asemenea, este cea mai trecută cu vederea. Ca atare, și post-Brexit, Europa pare să fie mai divizată decât oricând. Proasta administrare a politicilor migrației și apatia economică au promovat un val anti-elite de-a lungul și de-a latul continentului. Rezultatul alegerilor prezidențiale din Austria, unde un candidat al aripii de extremă dreapta aproape că a câștigat, și rezultatul neașteptat al referendumului din Marea Britanie reprezintă două avertismente serioase pentru Bruxelles – trebuie găsită o soluție care unește periferia și centrul, încheind regimul de reformă timidă al blocului european din ultimii ani.

 Forex – Ar putea să iasă urât

Spectrul votului Brexit va plana în mod extins pentru ceva vreme, slăbirea lirei sterline va persista în urma referendumului (deși e posibil să existe o scădere a acestui curent). Totuși am prognoza în continuare că perechea EURGBP va avea un vârf în Q3 înaintea altor perechi cheie GBP în jurul chestiunilor pe termen lung ale Europei, acum că lira sterlină a scăzut în mod sever. Cântărind probabil sentimentul pieței pe mai departe, pare, de asemenea, puțin probabil ca Fed să ofere susținere peste actuala inactivitate și ar putea să nu creadă că politica monetară este răspunsul pentru noi riscuri de recesiune. Pe scurt, dolarul SUA parte să fie cel mai sigur loc în lunile următoare.

 Obligațiuni – randamente scăzute, timp lung

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Post-Brexit, randamentele globale din nou au ajuns la minime absolute și, având în vedere că șefa Rezervei Federale, Janet Yellen, a capitulat în sfârșit în fața atitudinii împăciuitoare, așteptarea majoritară este pentru randamente foarte scăzute pentru o perioadă îndelungată. Totuși, în spatele titlurilor economice prăpăstioase, sunt semne că sentimentul se îmbunătățește în multe părți ale economiei. Unii dintre factorii majori de risc ce au afectat piețele în ultimele șase luni fie s-au concretizat, fie sunt irelevanți acum, temerile legate de instabilitatea piețelor emergente s-au estompat, iar BCE a început să contemple derularea relaxării cantitative. În cazul probabil al unei îmbunătățiri graduale în perspectiva economică globală, ne așteptăm ca randamentele de bază, mai ales randamentele de bază europene, să crească ușor.

 Capitalurile proprii – un trimestru critic

Pe baza traiectoriei actuale a economiei globale, intrăm în Q3 cu o viziune negativă asupra capitalurilor proprii. Dintre cele mai lovite sectoare, băncile europene vor continua să sufere de o lipsă a încrederii și de un control reînnoit asupra marjelor nete de dobândă ca rezultat al dobânzilor negative, în timp ce capitalurile proprii din Marea Britanie se vor confrunta cu valorizări mai scăzute – punând presiune pe FTSE 100. Luând în considerare impactul votului Brexit ce a lovit sistemul financiar, încrederea dintre afaceri și consumatori se poate deteriora îndeajuns pentru a aduce economia globală mai aproape de inactivitate în Q4, acesta fiind motivul pentru care ne uităm la următoarele câteva luni ca fiind cea mai importantă perioadă de la criza euro din 2012.

Mărfurile – forțe proaspete

Al doilea trimestru a sfidat tendințele din 2014 încoace și anul acesta nu a făcut excepție după ce o redresare agresivă condusă de petrol și aur au ridicat întregul complex al mărfurilor. Pe măsură ce intrăm în Q3, perspectivele de creștere în câteva dintre economiile importante ale lumii, inclusiv SUA și China, continuă să fie puse în discuție, iar problemele din Europa ar putea duce la un efect de domino asupra pieței globale. Având acestea în minte, alături de nesiguranța declanșată de votul Brexit și posibilitatea unei întăriri ulterioare a dolarului, anticipăm limita de sus peste 50$/baril în acest trimestru pentru țiței. Aceeași nesiguranță a dus de asemenea la ducerea aurului mai sus ca un activ sigur și suntem în continuare pozitivi – crescând prognoza pentru finalul anului la 1350$/uncie.

 Pentru a accesa întreaga listă de idei de tranzacționare produsă de analiștii Saxo Bank ce însoțește Tranzacțiile Esențiale pentru Q3 2016, accesați linkul următor: https://ro.saxobank.com/campaigns/essential-trades/2016-q3

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare online multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Saxo oferă, de asemenea, servicii bancare tradiționale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite piețe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1500 de angajații în 25 de birouri de pe cinci continente.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-07-12T12:02:23+03:0012 iulie 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , , |