window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Peste 100.000 l de apa, oprita de la comercializare de ANPC

  • aaa.advertising4u.ro

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a oprit de la comercializare o cantitate de apa de 101.160 de l apa minerala naturala.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca apa minerala provenea din sursa F4 Rosu Vatra Dornei, jud. Suceava. Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Nationala pentru Resurse Minerale a emis o adresa conform careia pentru sursa F4 Rosu nu sunt inregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. Societatea Nationala a Apelor Minerale, care are in concensiune sursa F4 Rosu a precizat ca nu furnizeaza apa minerala naturala pentru imbuteliere din acest foraj.

Conform legislatiei, pe teritoriul Romaniei pot fi comercializate sub denumirea de ape minerale naturale numai apele recunoscute de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale  sau de autoritatea competenta dintr-un  stat membru al UE.

A fost verificat un numar de 93 de magazine constatandu-se existenta la comercializare si oprirea de la comercializare a unei cantitati de 73.606 litri din sursa F4 Rosu.

Totodata, a fost oprita temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 care avea ca sursa un alt izvor pentru care ANPC urmeaza sa primeasca rezultate.

Operatorul economic a decis retragerea, in mod voluntar a unei cantitati de circa 44.646 litri apa minerala din sursa F4 Rosu, precum si o cantitate de 31.530 l ce avea ca sursa un alt izvor, pana la primirea rezultatelor.

S-au aplicat 36 amenzi contraventionale in valoare de 268.100 lei.

Go to Top