window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Peste 4.300 kg DEEE colectate responsabil in Sectorul 6 al Capitalei, in al treilea weekend de campanie

Asociatia Romana pentru Reciclare RorecAsociatia Romana pentru Reciclare – RoRec si Primaria Sectorului 6, alaturi de partenerul Hotpoint, anunta rezultatele celei de-a treia actiuni de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) din cadrul proiectului demarat la inceputul lunii octombrie. Ultima actiune din campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” in Sectorul 6 are loc in acest weekend.

Peste 4.300 de kilograme DEEE au fost colectate de cetatenii din Sectorul 6 al capitalei in weekendul trecut, crescind astfel cantitatea totala colectata in cadrul campaniei din Sectorul 6 la peste 14 tone DEEE. 180 de deponenti la punctele fixe si mobile au fost inscrisi la tombola finala, din 24 octombrie, si au participat la cea de sambata, 15 octombrie, cand alti 14 bucuresteni au fost premiati.

Astfel, la tragerea la sorti care a avut loc la Primaria Sectorului 6,  au castigat premii promotionale Hotpoint: Nica Cornelia, Angheluta Beatrice Madalina, Popescu Ioana, Neagu Elena Iulia, Iacob Mihai, Radulescu Theodora, Cheroiu Paula, Mainescu Cristina, Covrig Florica si Costeschi Paula. Cele patru biciclete au fost castigate de catre Radulescu Valentin, Giuchici Ladislau, Toporga Georgeta si Itu Maria Adela.

Toti deponentii au fost inscrisi la tombola finala, cu premii constand in aparate electrocasnice oferite de Hotpoint.

Cei care depun DEEE saptamana aceasta vor fi inscrisi la marea tombola finala, din 24 octombrie, la care participa toti deponentii din toate cele 4 saptamani de campanie. Atunci, 12  fericiti castigatori vor fi premiati cu cate un frigider, o masina de spalat sau un aragaz Hotpoint si cadouri promotionale Hotpoint.

Timp de 4 saptamani, incepind cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetatenii din Sectorul 6 beneficiaza de asistenta la debarasarea de DEEE din locuintele lor de catre echipe de colectare, in cursul unor actiuni desfasurate in trei zone.

Saptamana aceasta, cetatenii Sectorului 6 pot depune DEEE la punctele fixe de colectare din:

  1. Complex Apusului – parc
  2. Intersectia 1 Mai (Compozitorilor) cu Str. Brasov – vis-à-vis de Billa (Dr. Taberei)
  3. Parc Crangasi – intrarea dinspre metrou Crangasi

In fiecare zi de sambata, in zona activa pentru colectare, vor functiona puncte fixe de colectare, unde cetatenii pot aduce deseurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comanda, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase. In acest scop, din data de 24 septembrie, a functionat un call-center permanent pe intreaga durata a proiectului. La numerele de telefon alocate, Romtelecom – 021.311.70.99, Vodafone – 072.081.16.40, Orange – 074.735.63.12, Cosmote – 076.854.75.75, cetatenii pot obtine detalii despre actiune si pot programa preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor grele sau voluminoase. Apelurile deponentilor vor fi preluate pana sambata, 22 octombrie, intre orele 10.00-17.00.

Prin colectarea selectiva, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente sa ajunga in aer, sol sau apa si sa polueze mediul. Totodata, prin reciclarea corecta, se pot obtine materii prime secundare, protejand astfel resursele naturale. Parteneriatul dintre Asociatia RoRec si Primaria Sectorului 6 este cu atat mai important cu cat tinta de colectare impusa de Uniunea Europeana statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor in fiecare an, iar Romania are o rata de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor in ultimii ani.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Contact

Asociatia RoRec

Isabelle Greger

Project manager

E-mail: isabelle@mediamark.ro

Mobil: 0743 683 723

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top