Petrolul – to be or not to be… 50$?

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Creșterea prețului țițeiului pare să continue și nu mai există niciun dubiu că problemele apărute în producție – mai ales în Canada și Nigeria, recent – au mai golit din rezervoare și din petrolul existent pe piață, astfel încât putem observa acum piețele globale apropiindu-se de echilibru. Aceasta a fost, în cele din urmă, reacția pieței la această evoluție: prețul țițeiului, fie Brent, fie WTI, se apropie de 50$ barilul.

Producătorii și-au intensificat activitatea de hedging pe petrol WTI. Am văzut asta săptămâna trecută. Dar, una peste alta, fondurile hedge au vândut în această perioadă de creștere, deci nu au prea mare încredere că va mai crește prețul prea mult în acest moment, mai ales că acest… avânt s-a produs mult mai repede decât era de așteptat. Dar, evident, când „scapi” zilnic de milioane de barili din producție de pe piață, se poate produce o schimbare de sentiment printre investitori.

În perioada următoare, ne vom concentra atenția pe acest prag: 50$/baril. Țineți cont că am intrat în scăderea sezonieră a stocurilor din SUA – se întâmplă în această perioadă a anului, sprijinind creșterea prețului. Pe termen scurt, avem motive să credem că prețul ar putea atinge 50$/baril. Riscul potențial este ca acest cost ridicat să atragă din nou creșterea de producție, și atunci cercul vicios s-ar crea din nou.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Este și motivul pentru care, probabil, cei de la Goldman Sachs au menționat o parte din acești factori în raportul lor de săptămâna aceasta și au afirmat că această creștere de preț s-ar putea să se fi produs prea curând, atrăgând creșterea producției, ceea ce se va aduce din nou un surplus de țiței pe piață, la finele lui 2016 și începutul lui 2017.

Deocamdată, pe termen scurt, să ne „bucurăm” de reducerea livrărilor. Atâta timp cât va continua această stare de lucruri, odată cu incertitudinea legată de producție, vom avea o piață cu prețuri în creștere.

Comentariu de Ole Hansen, Head of Commodity Strategy / Saxo Bank

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare online multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Saxo oferă, de asemenea, servicii bancare tradiționale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite piețe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1500 de angajații în 25 de birouri de pe cinci continente.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-05-19T12:48:17+03:0019 mai 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , , |
Go to Top