Ateneul Român - interior

Chiar daca muzica nu este un scop în sine, ea este, cred eu, o cale privilegiată, o scară de lumină care ne permite să accedem la adevăratele valori ale vieții, acelea care îl fac pe om demn de Dumnezeu. Elizabeth Sombart

De la Carnegie Hall din New York la Théâtre des Champs-Élysées din Paris, Elizabeth Sombart a cântat în săli prestigioase de concert: Wigmore Hall (Londra), Concertgebouw (Amsterdam), Suntory Hall (Tokio), Herkulessaal (München) şi Palau de la Música (Barcelona) alături de Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Națională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München și Orchestra Simfonică a secolului XXI din Catalonia. Elizabeth Sombart are și o importantă discografie (28 de CD uri), precum și două cărți apărute și în limba română la editura Spandugino :Ca sunetele să devină muzică (2015) și Muzica în inima fascinației (2017).

Elizabeth Sombart nu se află pentru prima dată la București. În 2016 a susținut un concert caritabil la Palatul Cantacuzino și un an mai târziu, a apărut alături de Camerata Regală, într-un concert extraordinar la Ateneul Român. Pianista franceză revine în această minunată sală de concert.

Miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 19.00,
Sala mare a Ateneului Român

Elizabeth Sombart
Invitată: Lavinia Dragoş – pian

Program:

  • Franz Schubert
    Impromptu în si bemol major, opus 142 nr.3
    Klavierstuck
    Sonata în si bemol major, D 960, opus postum
    Fantezia pentru pian la patru mâini în fa minor, D 940, opus 103

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Legăturile muzicienei Elizabeth Sombart cu România sunt profunde și puternice. Născută la Strassbourg, muziciana este strănepoata marelui savant Nicolae Leon, frate după mamă cu Grigore Antipa. Timp de 10 ani a studiat fenomenologia muzicală cu Sergiu Celibidache la Universitatea din Mainz. Iar Fundația Résonnance pe care a creat-o în 1998 în Elveția are astăzi reprezentante în șase țări printre care, din 2013, și România. Misiunea Fundației este aceea de a organiza concerte de muzică clasică în spitale, cămine de bătrâni, instituții medicale specializate, închisori. De asemenea, Fundația sprijină financiar tinerii talentați dar fără posbilități materiale.
Pentru întreaga ei activitate, în anul 2006 pianist Elizabeth Sombart a primit distincțiile franceze Ordinul Național al Meritului în grad de cavaler și, ca o recunoaștere a deosebitei sale cariere artistice, în 2008, Ordinul Artei și Literelor tot în grad de cavaler. Prezența artistei la București este o bucurie și o onoare.