window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Pianul Călător a rămas la Deva. Turneul lui Horia Mihail continuă

  • Horia Mihail Pianul Călător Foto Adrian Mociulschi

Horia Mihail Pianul Călător Foto Adrian Mociulschi

După ce Pianul Călător s-a auzit la Luduş, apoi la Baia de Arieş şi la Alba Iulia, acesta rămas la Casa de Cultură din Deva, turneul de concerte şi recitaluri al pianistului Horia Mihail continuând însă. El chiar se va întoarce la Deva pe 10 mai pentru a un alt eveniment al turneului, şi anume un concert cu orchestra la Teatrul de Artă din oraş.

Turneul Internaţional Pianul Călător, ediţia a V-a, un proiect Radio România, se desfăşoară în perioada 22 martie – 20 mai 2015 şi este organizat de Centrul Cultural Media Radio România împreună cu Asociaţia Culturală Accendo.

Sosirea pianului a fost un eveniment pentru iubitorii muzicii din Deva, aceştia declarând:

“O idee foarte bună. Avem mulţi copii talentaţi aici, este foarte util. Ei ar trebui să încerce”. “Oare nu ar putea rămâne mai mult? Sa îl vadă toată lumea”. “Avem şi şcoală de muzică în oraş, va fi sigur foarte folosit”. “Este o mare bucurie să fie aşa un eveniment în oraşul nostru”. “Am auzit la Radio şi am venit cu copiii mei.”

Horia Mihail s-a despărţit încă o dată de un pian călător, fără regrete însă, căci se va întoarce la el cu mai multe prilejuri:

“De fiecare dată pianele au fost folosite, Acesta este motivul pentru care această initiativa pronita acum 5 ani continuă.Am cântat deseori pe pianele calătoare în locurile în care ele au rămas şi au existat în fiecare an acţiuni importante pentru comunităţile respective. În acest an, personal voi vizita toate cele trei piane calătoare în diverse ipostaze, atât ca solist, cum se întâmplă acum în turneul Pianul Călător, cât şi ca acompaniator sau partener de muzică de cameră în deja binecunoscutele turnee Vioara lui Enescu, Duelul Viorilor şi Flautul fermecat. Aşadar nu este în van şi acum am curajul să spun: viitorul sună bine!”

 Turneul Internaţional  “Pianul călător” este o poveste de succes acum, dar ea a pornit de la o necesitate. După ce a cântat pe multe scene din România, unde a constatat că infrastructura pianistică este foarte slabă, Horia Mihail a decis să urmeze exemplul marelui compozitor Franz Liszt şi să încerce să ofere bucurie publicului din oraşe unde evenimentele muzicale sunt mai rare sau chiar inexistente. Aşa a început călătoria pianelor, puse la dispoziţie de Radio România, prin ţară .

Horia Mihail se pregăteşte acum pentru evenimentele de gală de la Sala Radio din Bucureşti. Pe 5 mai el va susţine un recital ce cuprinde cele şase Klavierstücke op. 118 de Johannes Brahms, va continua cu Après une lecture de Dante, de Franz Liszt şi se va încheia cu Carnaval Op. 9 „Scènes mignonnes sur quatre notes” de Robert Schumann.

Pe 8 mai va fi un regal muzical  în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Regalităţii. Horia Mihail va cânta împreună cu Orchestra Naţională Radio, dirijată de Radu Popa, Concertul nr. 2 în do minor op. 18 pentru pian şi orchestră de Rachmaninov.  Concertul se va desfăşura în prezenţa membrilor Familiei Regale a României.

Dar evenimentele din Capitală nu se vor încheia aici. Pianul Călator se va auzi şi în acest an în aer liber, în parcul Herastrău, unde Horia Mihail va oferi, cu sprijinul ARCUB, două recitaluri în zilele de 16 şi 17 mai 2015 de la ora 17.00.

Amănunte pe www.pianulcalator.ro

 ITINERAR:

5 mai, Bucureşti, Sala Radio – Recital

8 mai, Bucureşti, Sala Radio – Concert cu orchestra

10 mai, Deva, Teatrul de artă – Concert cu orchestra

11 mai, Tulcea, Teatrul „Jean Bart” – Recital

12 mai, Roman, Casa de cultură – Recital

14 mai, Chişinău, Sala cu orgă – Recital

15 mai, Barlad, Pavilionul “Marcel Guguianu” – Recital

16 mai, Bucureşti, Parcul Herăstrău – Recital Pianul călător

17 mai, Bucureşti, Parcul Herăstrău – Recital Pianul călător

19 mai, Iaşi, Aula BCU – Recital

20 mai, Bistriţa, Sinagoga – Recital

 

Un proiect Radio România

Producători: Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi Accendo

Coproducători: TVR 2 si Radio România Regional

Partener principal: ARCUB

Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Senia Music, Erste Private Banking.

Transportator Oficial : DACIA

Parteneri: Athenee Palace Hilton, Nissa, Societatea de Muzică Veche, Hotel Pantex Brasov

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Teatrul muzical „Nae Leonard” din Galaţi, Filarmonica de stat din Braşov, Radio România Reşiţa, Filarmonica de stat din Timişoara, Filarmonica de stat din Piteşti, Centrul de proiecte culturale „Aurel Stroe” din Buşteni, Filarmonica de stat din Ploieşti, Filarmonica de stat din Sibiu, Liceul Vocaţional de Arte din Târgu Mureş, Casa de cultură din Luduş, Primăria din Luduş, Casa de cultură din Baia de Arieş, Casa de cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Primăria municipiului Alba Iulia, Casa de cultură din Deva, Asociatia Culturală DevART, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Teatrul de artă din Deva, Filarmonica de stat din Cluj, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Casa de cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Radio Chişinău, Sala cu orgă din Chişinău, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Filarmonica de stat din Iaşi, Societatea de concerte Bistriţa, Centrul judeţean pentru cultură Bistriţa-Năsăud.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top