S+B Gruppe a dat in folosinta Pipera Business Tower, cea mai inalta cladire de birouri clasa A din zona de nord a Bucurestiului, dar si perfect echipata contra riscurilor seismice.

Pipera Business Tower este una dintre cele mai distinse si frumoase cladiri de birouri din zona de nord a Bucurestiului, situat pe Bd. Dimitrie Pompei, in imediata vecinatate a statiei de metrou Pipera. Linia arhitecturala indrazneata, combinata cu designului unic si calitatea deosebita a constructiei, fac ca Pipera Business Tower sa fie considerata o cladire landmark pentru aceasta zona business.

Tinuta sa impunatoare este atragatoare estetic, dar in acelasi timp calitatea constructiei este cea care aduce avantaj considerabil pentru utilizatorii cladirii. Prin modul in care a fost conceputa si realizata, Pipera Business Tower este una dintre cele mai bine asigurate constructii impotriva cutremurelor. Folosind o gandire strategica avansata, alaturi de experienta acumulata in proiecte de mare anvergura, la care se adauga expertiza profesionistilor in domeniul imobiliar international, dezvoltatorul austriac S+B Gruppe a construit cladirea Pipera Business Tower pentru a rezista unor riscuri seismice majore. Incepand de la faza de concept si proiect si pana la modul de construire si la alegerea materialelor utilizate, managementul constructiei a acordat cea mai mare atentie calitatii finale a cladirii.

Cladirea este una din cele mai inalte din zona de nord a capitalei, iar din acest motiv, dezvoltatorul austriac S+B Gruppe a tratat cu mare seriozitate problema sigurantei seismice a acesteia. Normele de proiectare seismica, aliniate la cele mai noi standarde europene, cu integrarea experientei ultimelor cercetari din domeniu, au fost respectate cu cea mai mare strictete. in cladirea de 13 etaje cu 13.000 mp utili de pe B-dul Dimitrie Pompei, S+B Gruppe a folosit nu mai putin de 3.200 tone de otel, investind mai mult de 3,8 milioane numai in siguranta statica, pentru a crea o structura extrem de solida, dar si costisitoare. Pentru S+B Gruppe sunt foarte importante calitatea si sigura