Planul de Dezvoltare Regională 2014-2020 al regiunii Sud Muntenia

 Planul de Dezvoltare Regională 2014-2020 al regiunii Sud MunteniaLa sfârşitul lunii iulie, Agenţia a finalizat prima versiune a Planului de Dezvoltare Regională 2014-2020 al regiunii Sud Muntenia. Elaborarea acestui document s-a realizat în parteneriat, atât la nivel județean, cât și la nivel regional, cu autoritățile publice locale, instituții deconcentrate, mediul academic, mediul privat, patronate/sindicate, ONG-uri constituite în Comitetul Regional pentru elaborarea planului (CRP), Grupuri tematice regionale (GTR) și Grupuri de parteneriat local (GPL). Timp de doi ani, începând cu 2011, ADR Sud Muntenia a susținut o serie de întâlniri cu cei peste 400 de parteneri, prilej cu care au fost prezentate documentele europene ce stau la baza planificării etapei 2014 – 2020  precum şi documentele naționale. Tot în cadrul acestor întâlniri s-a discutat despre problemele socio-economice existente la nivel județean şi regional și s-au stabilit direcţiile de urmat în elaborarea Planului.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Planul de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020 reprezintă un document fundamental privind necesarul de finanțare din fonduri europene și alte fonduri internaționale și naționale la nivel regional, fiind instrumentul prin care regiunea își promovează prioritățile și interesele în domeniul economic și social, reprezentând în același timp contribuția regiunii la elaborarea Planului Naţional de Dezvoltare. Materialul a fost realizat în baza Metodologiei privind planificarea dezvoltării regionale 2014 – 2020, elaborată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acest procedeu a propus o abordare standardizată a exercițiului de planificare a dezvoltării regionale, aplicabilă tuturor regiunilor de dezvoltare române în vederea asigurării unei abordări unitare și coerente.

PDR-ul a fost transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice pentru evaluarea ex-ante şi de mediu şi este publicat, spre consultare, pe pagina de internet a Agenției, http://www.adrmuntenia.ro/static/18/planul-de-dezvoltare-regionala.html

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este instituţia responsabilă pentru elaborarea strategiei şi a Planului de Dezvoltare Regională pentru următoarea perioadă de programare. Experții din cadrul Direcţiei Dezvoltare şi Comunicare coordonează activitatea Grupurilor de Parteneriat Local şi a Grupurilor Tematice de Parteneriat. Mai multe detalii despre această activitate puteţi obţine contactând Serviciul Strategii, Dezvoltare, Cooperare,  e-mail programe@adrmuntenia.ro.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top