window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) este partener al BASF  – The Chemical Company,  in cadrul proiectului CHEMGENERATION.
Deoarece anul 2011 a fost declarat de catre UNESCO  Anului International al Chimiei, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la decernarea Premiului Nobel in Chimie cercetatoarei Marie Curie, grupul BASF a demarat actiuni care au rolul sa marcheze acest moment si sa atraga interesul tinerilor – fie ei elevi, studenti sau tineri profesionisti – fata de chimie. UEFISCDI s-a alaturat acestui proiect devenind partener.

In luna noiembrie a anului 2011 se va lansa in Romania site-ul www.chemgeneration.com – o platforma online educationala, dedicata domeniului chimiei si realizata si in limba romana. Continutul site-ului cuprinde articole, materiale multimedia, ilustratii interactive, filme, jocuri si aplicatii care au rolul de a trasa istoria chimiei si de a demonstra importanta pe care chimia o are in viata de zi cu zi a fiecaruia, intr-o maniera actuala si atractiva.

Platforma Chemgeneration a fost lansata si in alte tari din Europa Centrala si de Est cu sprijinul a numeroase institutii de invatamant.

UEFISCDI a fost prima institutie din Romania care s-a asociat si a sustinut acest proiect.
Conferinta de lansare va avea loc miercuri, 16 noiembrie, ora 10, la Biblioteca Centrala Universitara, sala Carol I.

Birou Presa Proiecte Strategice

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii

Schitu Magureanu Nr.1, Sector 5, Bucuresti, Romania

www.uefiscdi.ro

Go to Top