În octombrie 2016, Saxo a lansat tranzacționarea electronică a obligațiunilor pentru instituții medii și investitori retail, acoperind peste 5000 de obligațiuni guvernamentale și corporative din piețele dezvoltate și emergente. Scopul a fost acela de a face tranzacționarea obligațiunilor lichide mai eficientă printr-un lanț valoric complet digital, redirecționând ordinele clienților Saxo către o licitație dealer ce oferă furnizori de lichidități din piețele de obligațiuni din top 40, rezultatul final fiind o mai mare transparență, o mai bună rată a execuției și prețuri mai bune.

La șase luni după lansare, Saxo a realizat o analiză detaliată a performanței tranzacționării obligațiunilor electronice pe platforma sa, observând îmbunătățiri importante în reducerea spread-urilor și timp mai scurt de execuție. Mai specific:

 • Reducere semnificativă a spread-urilor, până la 100 bps
  • Aproape 50% din toate tranzacțiile arată o îmbunătățire a spread-ului de peste 25bps în comparație cu un preț indicativ mediu.
  • Pentru obligațiunile corporative sau de pe piețele emergente, una din cinci tranzacții economisesc peste 50 bps, unele chiar peste 100 bps;

o   În ce privește obligațiunile guvernamentale lichide, majoritatea tranzacțiilor sunt realizate la prețurile medii sau aproape de prețurile medii, ceea ce de fapt anulează spread-ul bid/offer real în aceste clase de obligațiuni

 • Timpul mai scurt de execuție depășește așteptările
  • Într-un mediu manual, execuția tranzacției (întregul proces de a cere dealerilor cotații, de a aștepta cotațiile, alegerea prețului cel mai bun pentru client și executarea și înregistrarea tranzacției) poate dura până la zece minute sau mai mult.
  • Cu oferta Saxo de tranzacționare electronică a obligațiunilor, acest timp de execuție este:
   • Mai puțin de o secundă pentru 30% din tranzacțiile cu obligațiuni guvernamentale;
   • Mai puțin de 20 de secunde pentru 30% din obligațiunile corporative și obligațiunile de pe piețele emergente, restul aflându-se sub pragul de 45 de secunde

Simon Fasdal, director tranzacționare venituri fixe la Saxo Bank, a spus: „Decizia noastră de a clădi un lanț valoric complet digital pe piețele de obligațiuni a fost validată de rezultatele excelente pe care le-am avut pentru clienții noștri, depășind așteptările cu o reducere de până la 100bps a spread-urilor și o reducere semnificativă a timpului de execuție. Ambii factori au un rol determinant pentru performanța portofoliilor clienților noștri și poate reprezenta o diferență enormă a posibilelor venituri, atât în cazul portofoliilor doar cu tranzacții cu venit fix, dar și atunci când se tranzacționează multi-active”.

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare și investiții. De aproape 25 de ani, misiunea Saxo a fost să faciliteze accesul persoanelor particulare și instituțiilor la investiții prin tehnologie și expertiză.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu. Suplimentar, Saxo furnizează clienților instituționali – cum ar fi bănci sau brokeri – execuții multi-asset, servicii de prime brokerage și acces la tehnologia de tranzacționare.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajați în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai și Tokio.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa