Saxo Bank, specialistul în tranzacționări și investiții online, anunță câștigarea distincției Best Trading Platform Project Award 2017, acordată de The Banker platformei de tranzacționare instrumente cu venit fix.

Serviciul, lansat la finele lui 2016, oferă acces digital la tranzacționarea a peste 5000 de obligațiuni corporate și guvernamentale pe platforma de tranzacționare multi-asset SaxoTraderGO. Înainte de asta, doar investitorii instituționali mari puteau accesa electronic tranzacțiile cu obligațiuni guvernamentale și corporate. După lansarea serviciului Saxo, tranzacționarea este disponibilă acum investitorilor retail și instituționali, indiferent de puterea lor financiară.

Platforma Saxo de tranzacționare a instrumentelor cu venit fix permite accesul la un mediu multi-dealer competitiv, ceea ce creează posibilitatea unor reduceri de costuri pentru investitorii care folosesc serviciul. Mai mult, tehnologia care stă la baza platformei de tranzacționare Saxo elimină complet procesele manuale, permițând clienților să se conecteze direct la piețele de obligațiuni și să execute tranzacții în interval de câteva secunde.

Pentru clienții care folosesc platforma, aproape 50% dintre tranzacții au beneficiat de îmbunătățiri de preț cu peste 25 bps. Pentru obligațiunile corporate și de pe piețele emergente, una din cinci tranzacții au beneficiat de reduceri de peste 50% din punctele de bază, iar altele chiar 100%, comparativ cu prețurile medii indicative.

Comentând premiul acordat de The Banker, Simon Fasdal, Head of Fixed Income la Saxo Bank, a declarat: „Suntem foarte mândri că obiectivul și efortul nostru de a permite atât clienților instituționali, cât și celor retail să tranzacționeze obligațiuni mai eficient prin platforma noastră de tranzacționare a instrumentelor cu venit fix au fost recompensate de o publicație atât de perstigioasă precum The Banker, parte din Financial Times. Plaforma noastră conectează fiecare client cu piața globală de obligațiuni într-un mod direct, competitiv, transparent și eficient, continuând astfel misiunea Saxo de a echilibra mediul operațional între investitorii instituționali și cei retail, în raport cu accesul lor la piețele financiare”.

Saxo a mai câștigat, recent, două premii FX Week e-FX, incluzând “Best Prime of Prime Provider” pentru accesul la lichidități la un nivel de neegalat și premiul pentru tehnologie inovativă și “Best Retail FX Platform”, datorită platformei sale multi-asset SaxoTraderGO și modelului său de execuție orientat pe ordin, care oferă clienților mai mult control asupra execuției și mai multă transparență.

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare și investiții. De aproape 25 de ani, misiunea Saxo a fost să faciliteze accesul persoanelor particulare și instituțiilor la investiții prin tehnologie și expertiză.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu. Suplimentar, Saxo furnizează clienților instituționali – cum ar fi bănci sau brokeri – execuții multi-asset, servicii de prime brokerage și acces la tehnologia de tranzacționare.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajați în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai și Tokio.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa