window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

PMB – COMUNICAT DE PRESA

Cu prilejul Zilei Nationale a Holocaustului, Primarul General, Sorin Oprescu, a participat astazi la o ceremonie de comemorare a evreilor decedati in timpul celui de al doilea Razboi Mondial.

Cu aceasta ocazie, Primarul General a transmis un mesaj familiilor victimelor Holocaustului, precum si intregii comunitati evreiesti din Romania, subliniind deschiderea Primariei Municipiului Bucuresti fata de proiectele comune, culturale sau sociale:

’’Este deja o tradiţie ca în această zi de dureroasă şi pioasă aducere aminte să ne întâlnim în acest loc, la Memorialul Holocaustului. Un prilej solemn şi trist ne-a adunat ca să comemorăm victimele unui regim absurd, care a promovat o politica inumană, cu milioane de victime în toată lumea. Nici ţara noastră nu a fost scutită de ororile regimului extremist al anilor ’40, care a însângerat pământul României şi a distrus mii de familii. Monumentul Holocaustului are menirea de a fi carte de învăţătura pentru copiii şi tinerii noştri. Totodată, doresc să-mi exprim disponibilitatea ca atât din punct de vedere al proiectelor culturale, cât şi sociale, să creştem gradul de implicare al partenerilor noştri pentru o buna cunoaştere şi gospodărire a resurselor, dar mai ales pentru parcurgerea proiectelor comune şi de-acum incolo. Ma plec in fata victimelor, familiilor şi supravieţuitorilor acelor vremuri de groaznică amintire. Închei însă cu speranţa că vom trăi împreună vremuri mai liniştite, în care să putem construi în normalitate”, a precizat Primarul General.

Alaturi de inalti reprezentanti ai comunitatii evreiesti din Romania, la eveniment au fost prezenti si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, consilierul prezidential Cristian Diaconescu, Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, precum si reprezentanti ai corpului diplomatic, acreditati la Bucuresti.

Evenimentul s-a incheiat cu o rugaciune in memoria victimelor si cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Holocaustului.

Go to Top