window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

PMB – Masuri comandament de iarna

In cadrul comandamentului din aceasta dimineata, Primarul General, Sorin Oprescu, s-a aratat nemultumit de activitatea de deszapezire desfasurata noaptea trecuta, in special in sectoarele 2, 5 si 6.  In acest sens, Edilul-Sef a cerut Corpului de Control din cadrul Primariei sa monitorizeze permanent interventia operatorilor de deszapezire si, in cazul in care acestia nu-si vor indeplini indatoririle, sa fie aplicate sanctiunile care se impun.

Potrivit dispozitiilor Primarului Capitalei, pe parcursul acestei zile se va actiona in baterii pe marile bulevarde, se va asigura cu prioritate accesul in unitatile de interes public (unitati de primiri urgente, unitatile ISU) si se va interveni cu utilaje mici pe strazile laterale.

De asemenea, Edilul-Sef a cerut primarilor de sector sa suplimenteze numarul utilajelor si al operatorilor care actioneaza pe strazile laterale, in zona lor de responsabilitate, pentru a asigura accesul la marile bulevarde, acolo unde s-a actionat pe parcursul noaptii trecute. Primarul General a mentionat si ca, in cursul zilei de ieri, interventia utilajelor a fost ingreunata de numarul mare de autoturisme aflate in trafic.

Tinand cont de faptul ca in ultimele 24 ore au cazut cantitati insemnate de zapada, Primarul Capitalei a solicitat operatorilor de deszapezire sa actioneze, acolo unde interventia utilajelor este blocata de autoturismele parcate neregulamentar, impreuna cu firmale de ridicari masini.

Totodata, se va actiona cu prioritate in zonele marilor intersectii in vederea incarcarii si transportarii zapezii, si se va interveni manual pentru curatarea trotuarelor, a statiilor si refugiilor RATB si in apropierea gurilor de metrou.
In cadrul comandamentului de iarna, Primarul General a cerut operatorilor de deszapezire din Sectorul 1 sa ajute la curatarea drumului catre Aeroportul Otopeni, in asa fel incat traficul sa se desfasoare in conditii normale.

Potrivit operatorilor de deszapezire, la ora 06.30 se aflau in teren  248 de utilaje care actionau in toate sectoarele, astfel:

Sectorul 1: 50 utilaje
Sectorul 2: 34 utilaje,
Sectorul 3: 44 utilaje,
Sectorul 4: 40 utilaje,
Sectorul 5: 19 utilaje,
Sectorul 6: 61 utilaje,

De asemenea, incepand cu ora 07.00, urmau sa fie scosi in teren pentru a ajuta la degajarea zapezii peste 800 de operatori manuali.

Ca urmare a mentinerii temperaturilor scazute, Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni.

Astfel, nopatea trecuta in adaposturile DGASMB, au fost cazate 610 persoane:
– 472 la Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady
– 138 la Adapostul Sf. Luca din Berceni.

Mentionam ca, in caz de extrema urgenta, Municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare.
Astfel, pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218.

Reamintim ca  Primaria Capitalei a infiintat noua puncte de colectare de ajutoare, cu program non-stop. Acestea sunt:

– sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din str. Foisorului, nr.56-58, sector 3;
– sediul Complexului integrat de servicii sociale pentru adulti Sf.Ioan, nr.64, sector 3;
– Policlinica sociala Regina Maria, nr.81-88, sector 3;
– Cantina sociala Grivita, Calea Grivitei nr.216, sector 1;
– Cantina sociala Dacia, bdul. Dacia, nr. 196, sector 1;
– Cantina sociala Ferentari, Calea Ferentari nr. 91, sector 5;
– Cantina sociala Bucur, str.Agricultori n.44, sector 2;
– Cantina sociala Sf. Constantin, str. Sf. Constantin nr. 8, sector 1;
– sediul PMB, parter, Splaiul Independentei, nr.291-293, sector 6.

In cazul in care exista bucuresteni care doresc sa faca donatii dar nu se pot deplasa, acestia pot suna la numerele de telefon 0.800.821.218 si 021.305.55.50 si o echipa a DGASMB se va deplasa la domiciliul acestora.

La numarul de telefon gratuit 0800 821 218, pot apela si persoanele varstnice care nu pot iesi din casa din cauza conditiilor meteorologice si nu isi pot astfel procura mancare, medicamente sau apa. Acestia pot sesiza astfel echipele mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala. Echipe DGASMB se vor deplasa la domiciliul persoanei intr-o perioada cuprinsa intre minimum 2 ore si maximum 4 ore, vor prezenta legitimatiile de serviciu si vor stabili impreuna cu persoana respectiva planul personalizat de interventie.

Astazi s-au inregistrat 63 de astfel de solicitari.

Acest serviciu este disponibil pe perioada instituirii codului portocaliu in Capitala.

La nr. de urgenta 0800.800.882, cetatenii pot reclama semafoarele cazute, tevile de canalizare afectate, gropile din carosabil sau cablurile  electrice cazute, iar dispecerii Administratiei Strazilor Bucuresti vor inlesni legatura dintre reclamanti si regiile vizate ( RADET , DISTRIGAZ etc).

Pentru orice alta sesizare, locuitorii Capitalei sunt rugati sa apeleze dispeceratul PMB la nr. 021.305.55.50

Potrivit raportului inspectorilor din cadrul Directiei de Control, noaptea trecuta, la nivelul Municipiului Bucureşti s-a acţionat permanent, atat cu utilaje, cat si cu forta umana, pe arterele principale şi secundare de legatura, în mare parte a timpului prin pluguire, iar mai apoi, după încetarea ninsorii, carosabilul fiind tratat cu solutie ori material antiderapant. Atentie deosebită a fost acordata podurilor/pasajelor, pantelor/rampelor, intrarilor in spitale, staţii de salvare şi în fabricile de produse de panificaţie.
Totodată, operatorii de salubritate, împreună cu societăţile de construcţii, au acţionat la incarcat si transportat zăpada de pe mai multe artere principale, poduri şi intersecţii (ex: Bdul Iuliu Maniu, Sos Mihai Bravu, Calea Victoriei, Pod Basarab, Pod Izvor, Pod Baneasa, Pod Elvila, Rond Opera, Str. Av. Alexandru Serbanescu, Sos. Colentina, Pasaj Mărăşeşti, în faţa magazinului Unirea).

Pana la orele 05.30 nu au fost lucrate deloc refugiile de tramvai, RATB-ul acţionand doar la eliberarea de zăpadă a macazelor.

În ceea ce priveste degajarea zăpezii din staţiile şi refugiile RATB, precum şi zona trecerilor de pietoni, s-a constatat că au fost lucrate mare parte din cele de pe raza sectoarelor 1 şi 5  de către angajaţii Romprest.
Arterele secundare de circulaţie nu au fost lucrate decât într-o foarte mica măsură.
La ora 05.30, traficul rutier la nivelul municipiului Bucureşti se desfăşura in conditii acceptabile, de iarnă, cu mici excepţii la nivelul sectoarelor 2 şi 6.

Potrivit raportului Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale,  in perioada 13 februarie, ora 20.00 – 14 februarie, ora 06.00, s-au inregistrat la nivelul Municipiului Bucuresti 362 de solicitari, dintre care:

– 231 urgente
– 2 cazuti in strada
– 3 fracturi
– 4 traumatisme
– 29 persoane fara adapost, cazuri sociale transportate in adaposturile sociale.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top