PMB – Precizari privind lucrarile de demontare a Halei Matache

Acasa/administratie publica / institutii de stat, COMUNICATE DE PRESA, social/PMB – Precizari privind lucrarile de demontare a Halei Matache
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS

In vederea operatiunii de demontare a halei s-au obtinut atat avizul pentru conceptul de stramutare eliberat de Ministerul Culturii precum si avizul Directiei de Cultura si Patrimoniu Bucuresti.

Astfel, pentru proiectul de desfacere s-a eliberat in conditiile legii autorizatia de dezmembrare, in vederea executarii lucrarilor pentru demontarea elementelor artistice componente ale Halei “Matache Macelaru”. Restaurarea, reconditionarea si depozitarea acestora se vor face in conditii optime in vederea reconstruirii pe un amplasament adiacent.

Activitatea de demontare se face in baza expertizei si a studiului intocmit de specialisti in cladiri de patrimoniu, la solicitarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Operatiunea are loc in prezenta unui expert restaurator, atestat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, in domeniul restaurarii structurilor metalice, conform prevederilor exprese ale legii. De asemenea, precizam si pe aceasta cale ca vor fi executate mulaje ale basoreliefului ornamental de pe fatada principala in vederea reconstruirii acestuia.
Este important de subliniat ca elementele arhitecturale cu valoare de patrimoniu se vor preleva, conserva, depozita si restaura, in vederea reconstructiei cladirii.

Lucrarile vor fi executate cu celeritate, avand in vedere situatia de disconfort prelungit a locuitorilor din zona,(disconfort creat de nenumarate contestatii ale lucrarii depuse atat la instantele din Bucuresti cat si la cele din Cluj-Napoca) precum si impactul negativ asupra agentilor economici, astfel incat operatiunea de desfacere sa fie finalizata cat mai repede.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Este important de mentionat ca autorizatia de construire a fost eliberata cu respectarea legislatiei in vigoare, avand la baza toate avizele necesare.

Totodata, mentionam si pe aceasta cale ca faza avizarii PUZ-urilor corespunzatoare diametralei Nord-Sud este independenta de decizia stramutarii Halei Matache, aceasta din urma reprezentand un imobil aflat in proprietatea privata a Municipalitatii, inca din anul 2010.
In cazul de fata decizia Municipalitatii nu a fost una de demolare a imobilului, ci de relocare a acestuia, pe un alt amplasament, reamplasare ce urmeaza a fi realizata ulterior restaurarii elementelor metalice care au fost considerate de catre expertii in materie ca avand valoare de monument istoric.

Proiectul a demarat o data cu aprobarea de catre CGMB a indicatorilor tehnico-economici, in anul 2007, acest bulevard regasindu-se in Planul Urbanistic General al Capitalei, inca din anul 1936.

BENEFICII DIAMETRALA NORD-SUD

Diametrala Nord-Sud reprezinta un nou bulevard, alternativa la Calea Victoriei si b-dul Lascar Catargiu-Magheru.

Aceasta artera este vitala pentru circulatia din Centrul orasului, facand redistributia circulatiei pe trei artere, in loc de una, plus reteaua de strazi adiacente paralele si perpendiculare. Darea in functiune a acestei artere va permite imbunatatirea spatiului public de pe Calea Victoriei, marind zona pietonala si redand orasului ceea ce Calea Victoriei reprezenta “zona de promenada”.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top