Compania Nationala Posta Romana S.A. anunta imbunatatirea situatiei sale economico-financiare si reintrarea pe profit, conform datelor evidentiate de Raportul financiar-contabil, incepand cu luna august, a.c. Profitul rezultat pe luna august 2011 este de aproximativ 600.000 RON, iar, potrivit analizelor financiare, trendul este ascendent pentru lunile urmatoare.

Reintrarea pe profit a companiei se datoreaza, in primul rand, implementarii unei serii de masuri interne de eficientizare a activitatii si optimizare a cheltuielilor, in special a celor cu serviciile prestate de terti, precum si dezvoltarea de proiecte pentru cresterea veniturilor companiei. Mai exact, este vorba despre reducerea cheltuielilor cu 441 mil. euro prin rezilierea si suspendarea unor contracte nesustenabile si reorganizarea retelei postale interne – la inceputul lunii octombrie reteaua postala inregistra un numar de 5.846 subunitati postale ca urmare a deciziei de comasare – la care se adauga implementarea unui nou model de business.

Toate aceste masuri vor contribui la mentinerea pe profit a companiei si la imbunatatirea substantiala a situatiei economico-financiare. In plus, perspectivele introducerii in portofoliul C.N. Posta Romana S.A. a produselor financiar-bancare de retail si relansarea serviciului de curierat rapid vor conduce la o repozitionare a companiei pe piata, cu o imagine proaspata si o oferta de servicii imbunatațita, care iși propune sa raspunda cat mai bine cerintelor clientilor