Vineri, 22 decembrie 2017, la ora 16.00, vă așteptăm cu mic cu mare la evenimentul prin care Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” sărbătorește Crăciunul.

Pentru fiecare dintre noi, magia sărbătorilor de iarnă este dată de împletirea amintirilor din copilărie cu bucuria de a-i revedea pe toți cei dragi, familie și prieteni, de a face surprize și de a oferi cadouri sub bradul împodobit, de a cânta colinde, de a-i aștepta pe Moș Nicolae și pe Moș Crăciun sau de a face planuri pentru un nou început.

Sărbătorile iernii, dar mai ales Crăciunul, sunt pline de simbolism, de tradiții și obiceiuri – practicate, transformate și reinventate de-a lungul timpului. Vom descoperi împreună care sunt originile acestor sărbători, ce tradiții și obiceiuri sunt specifice poporului nostru și cum evoluția societății umane a influențat sărbătorirea Crăciunului.

Vă așteptăm, deci, să ne fiți alături și să ne bucurăm împreună de începuturile și transformările sărbătorilor de iarnă cu imagini, filme, colinde, covrigi, mere, ceai și fursecuri dar mai ales cu voie bună! La final vă propunem să ne lăsați un mesaj de sărbătoare pe felicitări personalizate și vă îndemnăm să descoperiți plăcerea de a inventa o tradiție de Crăciun proprie familiei dumneavoastră, în cazul în care nu aveți una deja inventată!

Participarea la această întâlnire este gratuită și se face pe baza înscrierii pe adresa de e-mail info@antipa.ro.