Povești din tărâmul înghețat la Antipa - Polul Sud

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Uninvented Kids vă invită la conferința „Povești din tărâmul înghețat – Polul Sud”, care va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie 2017 de la ora ora 11.00, în Sala Atelier a Muzeului.

Invitații speciali ai acestei conferințe sunt vestiții exploratori Dodi şi Roni, care s-au întors de curând din expediția de la Polul Sud și sunt nerăbdători să le povestească micuților participanți despre viețuitoarele care locuiesc în Antarctica. Cei doi prieteni s-au întâlnit cu pinguinii poznaşi, care nu ezită să fure pietre de la vecini ca să-şi construiască cuiburile, i-au admirat pe micuții pui de cormoran cu ochi albaștri, care se nasc fără puf dar supravieţuiesc temperaturilor scăzute și au fost fascinaţi de simpaticii pui de elefant de mare, care îşi folosesc înotătoarele mici şi delicate, cu unghii lungi, pentru a-şi scărpina boticul!

În a doua parte a întâlnirii, păpușarii vă vor pune atenția la încercare printr-o serie de ghicitori și jocuri puse în scenă sub forma teatrului de umbre.

De mai bine de 3 ani, neînfricaţii „exploratori” Dodi – ursul polar căruia îi dau viață Ana-Maria Crăciun-Lambru și Monalisa Toncu şi Roni, prietenul său vorbăreț, însufleţit de Ana-Maria Cucută și Victoria Radu – străbat lumea-n lung şi-n lat şi studiază flora şi fauna Planetei. La finalul călătoriilor ei fac echipă cu Alexandra Florina Popa, o cercetătoare pasionată de la Muzeul Antipa şi prezintă împreună informaţii interesante şi curiozităţi copiilor prezenţi.

Taxa de participare este de 15 lei/copil. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 50 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.