Predictia socanta Saxo adeverita: argintul a crescut cu 33% in 2016

  • Predictia socanta Saxo adeverita: argintul a crescut cu 33% in 2016

Predictia socanta Saxo adeverita: argintul a crescut cu 33% in 2016

Cea mai mare creștere de două zile a argintului din 2011 încoace a ridicat câteva întrebări legate de sustenabilitatea redresării actuale și de factorii care au determinat-o.

Evenimentele macro-economice care au fost scoase în evidență cu câteva ocazii în ultimele luni continuă să atragă cererea pentru metale prețioase din partea retail-ului, a fondurilor de investiții și a fondurilor speculative.

Pozițiile speculative deținute de fondurile speculative atât în aur, cât și în argint au ajuns la niveluri record, în timp ce cererea pentru produse tranzacționate la bursă, mai ales pentru cele în aur, a continuat să crească aproape de la o zi la alta.

Redresarea de jos în sus de 13% de vineri până luni în cazul argintului ar putea reprezenta un vârf pe termen scurt în piață, nu în ultimul rând luând în considerare redresarea observată deja de 44% de la începutul anului până la zi. Luni, în timpul redresării din Asia, câteva niveluri de stop importante au fost atinse pe argintul Comex ceea ce ar putea indica faptul că multe poziții short au fost eliminate.

Argintul caută să-și consolideze puternicele câștiguri post-Brexit. Zona cheie de susținere între 19.14$ și 18.67$.

Nu a fost o coincidență faptul că vârful de luni a avut loc în orele de tranzacționare din Asia. Când vine vorba de tranzacționarea mărfurilor, sesiunea asiatică a fost deseori în trecut o perioadă de liniște cu acțiune limitată de piață.

Emergența locurilor de tranzacționare a mărfurilor în China, însă, a schimbat echilibrul pe piață. În aprilie, o creștere bruscă a cererii pentru contracte futures pe oțel de armături și minereu de fier din partea traderilor chinezi de zi a determinat o creștere importantă a volumelor zilnice.

Pe măsură ce piețele au devenit din ce în ce mai haotice, reglementatorii au intervenit și au crescut valoarea garanției necesară pentru a tranzacționa și pentru a deține o poziție. Acest lucru a dus la un colaps în activitate, iar prețul minereului de fier și al oțelului de armături a căzut cu 25% și, respectiv, 33% înainte să se redreseze.

Mișcările din ultimele zile, în cazul argintului, seamănă cu ceea ce s-a întâmplat cu minereul de fier și oțelul pentru armături. Graficul de mai jos arată evoluția prețului argintului tranzacționat la Shanghai Futures Exchange. Ca urmare a votului Brexit, traderii din toată lumea, și cei din China, și-au îndreptat privirea din ce în ce mai mult asupra argintului.

În ultima săptămână, volumele au sărit la niveluri văzute doar în nebunia din aprilie. Ceea ce s-a întâmplat luni a fost că argintul a atins foarte rapid limita de sus, la 6% plafonul zilnic, ca reacție la închiderea COMEX puternică de vineri. Acest lucru a determinat un efect pozitiv de creștere la argintul Comex care a trecut prin câteva niveluri importante de stop înainte să se retragă după ce a atins un maxim pe ultimii doi ani la peste 21$.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Faptul că volumul tranzacționat crește în timp ce dobânzile deschise scad este un indiciu clar că traderii de zi au preluat controlul deocamdată. Atâta vreme cât acest lucru continuă, vom mai vedea probabil schimbări zilnice de preț mai mari, iar sesiunea asiatică va vedea aproape numai asta.

Sesiunea asiatică de luni a atins un interval de tranzacționare de 7,4% în timp ce, în restul zilei a fost doar 4% (sărbătoarea din SUA a redus activitatea pe parcursul sesiunii lor). Marți, sesiunea asiatică a avut parte de un interval de tranzacționare de 4,5% în timp ce sesiunea europeană avusese parte de mai puțin de jumătate.

Conduc aceste observații la avertismentul că argintul ar putea să treacă printr-un colaps similar cu cel al minereului de fier și al oțelului de armătură? Nu este probabil cel mai scurt răspuns. Argintul este o marfă mult mai tranzacționată global decât unele dintre celelalte contracte futures disponibile pentru tranzacționare în prezent în China.

O mișcare importantă în argintul SHF poate atrage interesul opus din partea investitorilor care folosesc alte instrumente de argint, de la contractele futures pentru argintul COMEX la produse spot și tranzacționate la bursă.

Cea mai recentă creștere a declanșat un important val de atenție, atât XAGUSD, cât și XAUXAG atingând și depășind temporar nivelurile lor tehnice de extensie, iar tendința ascendentă viitoare depinde de susținerea unei redresări continue a aurului.

Raportul XAUXAG a încheiat luni extensia mișcării din martie până în aprilie când raportul a atins temporar un minim în jur de 64.2. Având în vedere că media pe zece ani este la 60, argintul nu mai este la fel de ieftin precum era în martie când ajunsese la 84.

Pe această bază, cererea continuă pentru metale prețioase ar trebui să determine o continuare a supra-performanței argintului, dar într-un ritm mult mai lent cu valoarea relativă întorcându-se gradual înapoi în linie cu mediile pe termen lung.

În timp ce așteptările legate de dobânda din SUA sunt ajustate în creștere, iar dolarul continuă să se redreseze, aurul va avea o perioadă mai grea. Totuși, creșterea scăzută, randamentele negative ale obligațiunilor suverane, potențialul de inflație care are o revenire rară și riscurile evenimentelor viitoare ne fac să vedem actuala scădere ca pe o corecție sănătoasă în tendința ascendentă stabilită.

Analiza de Ole Hansen, Head of Commodity Strategy / Saxo Bank

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare online multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Saxo oferă, de asemenea, servicii bancare tradiționale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite piețe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1500 de angajații în 25 de birouri de pe cinci continente.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-07-07T12:52:57+03:0007 iulie 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , , , |