Premiera in Brasov: Artroplastie totala de sold cu proteza anatomica, realizata la Spitalul MedLife

Spitalul MedLife Brasov

O echipă medicală din cadrul Spitalului MedLife Brașov a realizat, în premieră în Brașov, o intervenție chirurgicală de înlocuire a articulației șoldului afectate de artroză, prin folosirea unei proteze anatomice. Din echipa medicală care a realizat intervenția a făcut parte Prof. Dr. Thorsten Gehrke, Director medical al centrului HELIOS ENDO-Klinik din Hamburg, unul dintre dezvoltatorii acestui tip de proteză, alături de Dr. Butum Claudiu, medic primar ortopedie traumatologie și Dr. Sabou Florin, medic specialist ortopedie traumatologie, ambii activând în cadrul Spitalului MedLife Brașov.

Acest tip de proteză a fost pus pe piața internațională acum un an, iar în România a fost folosită pentru prima dată la Spitalul MedLife Brașov.

„Proteza anatomică are o speranță de viață mai mare decât ceea ce există în prezent. O proteză clasică, necimentată, are o durată medie de viață de 15 ani, în timp ce acest tip de proteză anatomică, pe lângă faptul că se mulează perfect pe forma femurului, garantează o durată de viață de minim 20-25 de ani. Tendința producătorilor este aceea de a oferi pacienților o viață fără revizie de proteză, fără a mai fi nevoiți să o înlocuiască, indiferent de vârsta la care au nevoie de această intervenție”, a declarat Dr. Butum Claudiu.

Intervenția a avut o durată de o oră și jumătate și fost una minim invazivă, fapt ce a redus, astfel, traumatismul țesuturilor moi, pierderile de sânge, durerea postoperatorie și timpul de spitalizare, având ca rezultat o cicatrice mai estetică și contribuind la un proces de vindecare mult mai rapidă.

Pacienta, în vârstă de 53 de ani, a primit diagnosticul de coxartroză secundară displaziei de șold drept, iar recuperarea va consta în mobilizarea cu sprijin cvasi-total a membrului operat la 48 de ore de la intervenție.

„Suntem deosebit de încântați că medicii spitalului nostru își pot îmbogăți experiența profesională prin colaborări cu specialiști și medici de renume din spitale și clinici din afara țării. Astfel de schimburi de experiență susțin obiectivul nostru de a le oferi pacienților servicii medicale similare cu spitalele de prestigiu din afară”, a spus George Muscoiu, Director de Operațiuni MedLife Brașov.

De-a lungul timpului, medicii din cadrul unităților MedLife din Brașov au realizat intervenții în premieră atât pe plan local, cât și la nivel național: naștere gemelară pe cale naturală în apă la Maternitatea EVA Brașov, intervenție chirurgicală de protezare a genunchiului la un pacient cu pseudartroză de femur, operație de adenoidectomie și inserție de aeratoare transtimpanale.

În prezent, Braşovul este cel de-al doilea centru de business pentru MedLife, compania fiind prezentă în oraș cu un spital pluridisciplinar, o maternitate, două hyperclinici, un Centru de Pediatrie, două laboratoare de analize medicale, două centre medicale și un centru de permanență de zi pentru afecțiuni osteoarticulare în cadrul spitalului MedLife Brașov.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 16 hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Galați, Iași, Craiova și Constanța, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Craiova, Iași și Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 12 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 145 de clinici medicale partenere din toată țara.

MedLife a finalizat în luna februarie a.c. achiziția a 55% din grupul de firme Sama&Ultratest din Oltenia. Odată cu această tranzacție, MedLife devine primul operator medical cu prezență în toate regiunile istorice ale țării, având amprentă națională.

MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internațional realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al șaselea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria Clinică Privată”, iar în ultimii cinci ani, studiile de piață derulate la nivel național plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat în ultimii doi ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Comenteaza