Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, a lansat două noi inițiative menite să facă procesul de tranzacționare mai transparent: publicarea depozitelor clienților și a volumelor de tranzacționare lunare și medii.

Saxo Bank este prima bancă din afara sectorului public care comunică aceste cifre, demonstrând dedicarea pentru transparență în industria financiară. Valorile vor fi publicate în fiecare a 5-a zi a lunii, la: www.saxoworld.com/investorrelations/transparency

Cifrele publicate indică depozitele colaterale de tranzacționare ale clienților, depozite care au atins suma de 6,83 miliarde $ pe iulie 2013, o creștere cu 10% față de începutul anului, când înregistrau 6,21 miliarde $.

După un început în forță anul acesta, volumele de tranzacționare s-au stabilizat de la o medie zilnică de 16,2 miliarde $ pe primele 6 luni, la 11,9 miliarde $, în luna iulie 2013.

Didier Abbato, Global Product Manager la Saxo Bank, a declarat:

 “Ne mândrim cu faptul că suntem inovatori și lideri când vine vorba de transparență în industria serviciilor financiare, lucru vital dacă privim la ce s-a întâmplat cu industria în trecut. Ne străduim să dezvoltăm și să punem în practică noi modalități de a spori cantitatea de informații disponibile clienților. Prin asemenea inițiative, vom continua să câștigăm legitimitate și să ne îmbunătățim reputația din piață.”

Saxo Bank a fost prima instituție financiară care a publicat datele OTC options și care a dezvoltat mereu de atunci ideile de transparență și deschidere. În iunie 2012, banca a lansat modulul FX Open Orders pe TradingFloor.com, website-ul comunității de tranzacționare. Modulul Forex Open Orders oferă o privire de ansmablu, instantanee, asupra pozițiilor FX open plasate de clienții Saxo Bank pe 10 perechi valutare majore, permițând utilizatorilor să acceseze ordine istorice în cross și în cadrul perechilor valutare respective.

Despre Saxo Bank

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare  pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.