Premii de excelenţă pentru asistenţa socială din Sectorul 6

În cadrul competiţiei de bune practici ”Inovaţie şi calitate în sectorul public”, ediţia a VII-a, organizată de Autoritatea Naţională a Funcţionarilor Publici, proiectul „Implică-te, adoptă un proiect!”, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a obţinut locul al III-lea la categoria ”Dialogul social în administraţia publică”.

„Implică-te! Adoptă un proiect!” este un program de responsabilizare socială, iniţiat cu scopul implicării active a companiilor private în activitatea socială. Proiectul îşi propune să organizeze periodic întâlniri între organizaţiile publice sau private care activează în domeniul social, pe de-o parte, şi reprezentanţi ai firmelor, ai agenţilor economici care activează în comunitate şi au posibilitatea de a se implica financiar în susţinerea programelor sociale, pe de altă parte. Proiectul a debutat cu o întâlnire în cadrul căreia reprezentanţi ai serviciilor sociale publice şi ai organizaţiilor nonguvernamentale de pe raza Sectorului 6 şi reprezentanţi ai companiilor cu sediul social în această comunitate au avut ocazia de a se cunoaşte, de a se familiariza cu problematica socială a comunităţii sectorului. Întâlnirea a fost urmată de un târg de proiecte, o manifestare interactivă care a permis instituţiilor publice sau organizaţiilor private să îşi expună proiectele sociale astfel încât reprezentanţii firmelor prezenţi la eveniment să cunoască şi eventual să adopte un proiect social ca manieră concretă de a se implica în rezolvarea problemelor sociale din comunitate.

În urma evenimentului de lansare a proiectului  „Implică-te, adoptă un proiect”, organizat de  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în data de 10 aprilie, 10 proiecte sociale au primit sprijin financiar din partea unor firme private.

În cadrul competiţiei de bune practici, desfăşurată în perioada 26-28 noiembrie în localitatea Poiana Braşov, la secţiunea ”Dialogul social în administraţia publică” au participat un număr de 10 proiecte derulate de instituţii publice la nivel local.

La rândul ei,  Gala Premiilor de Excelenţă – Administratie.ro, organizată în data de 20 noiembrie 2014, a conferit Direcţei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 „premiul de excelenţă pentru activitatea în administraţia publică locală”. În cadrul galei au fost premiaţi cei mai merituoşi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, care s-au evidenţiat în acest an prin eforturile lor pentru dezvoltarea acestui sistem, iniţiative pozitive şi proiecte de anvergură.

Au participat peste 100 de persoane, lideri din administraţia publică centrală şi locală, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.