window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Premii pentru cetatenii care au colectat responsabil DEEE in Sectorul 4 al Capitalei

Bucuresti, 7 iulie 2011 – Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec si Primaria Sectorului 4, alaturi de partenerul Bosch, continua actiunile de colectare din cadrul proiectului-pilot demarat in luna iunie. Apropierea fata de cetatenii Sectorului 4, prin punctele de colectare fixe si mobile, scoate in evidenta dorinta bucurestenilor de a trimite echipamentele vechi sau defecte direct catre instalatiile de reciclare, conform standardelor europene. Zece seturi de premii vor fi acordate bucurestenilor care au colectat responsabil in prima luna de campanie.

3250 kilograme DEEE au fost colectate in primele trei weekenduri ale proiectului realizat in colaborare cu Primaria Sectorului 4. Peste o suta de cetateni au depus deseuri la punctele de colectare fixe sau la echipajele mobile, iar zece dintre acestia vor fi recompensati la 14 iulie, cand va avea loc prima tragere la sorti lunara din cadrul acestei campanii, cu seturi de premii (masina de spalat si fier de calcat) oferite de partenerul Bosch.

Proiectul-pilot din Sectorul 4, lansat la 18 iunie, se desfasoara pe durata a 12 saptamani. Astfel, sectorul a fost impartit in 12 zone, deservite de echipele de colectare, conform unui program anuntat saptamanal in zona in care are loc actiunea. In fiecare zi de sambata, in zona in care se face colectarea, exista doua puncte fixe de colectare, precum si echipaje mobile ce vor parcurge rute stabilite, Totodata, echipele RoRec pot fi solicitate sa preia gratuit de la domiciliu aparatura mare sau voluminoasa.

In acest week end zona de actiune a echipajelor mobile va fi cuprinsa intre Soseaua Berceni – Cercetatorilor – str. Sergent Iriceanu Ioan, iar punctele fixe de colectare vor fi la Piata Sudului (parcarea din fata Complexului agroalimentar) si la Piata Aparatorii Patriei.

Detalii despre actiune sau pentru preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor grele sau voluminoase se pot face apeland unul dintre numerele de telefon ale call-centerului ce va fi disponibil pe intreaga durata a proiectului. Apelurile deponentilor sunt preluate de luni pana vineri, intre orele 10-16, pe telefonul fix 021.232.7182 si de luni pana sambata, intre orele 10-16, la numarul de mobil 0744.339936.

Cetatenii din Sectorul 4, ce vor decide sa se debaraseze responsabil de aceste deseuri, vor fi recompensati cu premii care constau in 30 de seturi de produse electrocasnice marca Bosch, compuse din masina de spalat rufe si fier de calcat. La fiecare dintre cele trei tombole lunare, compania Bosch Siemens Electrocasnicemembru fondator al Asociatiei RoRec – va oferi cate 10 seturi de premii, ce pot fi castigate prin tragere la sorti de catre cei care au depus DEEE in decursul unei luni de campanie.

Prin colectarea selectiva, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente sa ajunga in aer, sol sau apa si sa polueze mediul. Totodata, prin reciclarea corecta, se pot obtine materii prime secundare, protejand astfel resursele naturale. Parteneriatul dintre Asociatia RoRec si Primaria Sectorului 4 este cu atat mai important cu cat tinta de colectare impusa de Uniunea Europeana statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor in fiecare an, iar Romania are o rata de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor in ultimii ani.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Contact

Asociatia RoRec

Andreea Idriceanu Calev

Communication manager

E-mail: andreea.idriceanu@rorec.ro

Mobil: 0728 222 232

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top