window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Premiu international pentru www.istoriacomunismului.ro

Proiectul www.istoriacomunismului.ro a castigat premiul „Outstanding Achievement in Web Development” in cadrul festivalului WebAward, care a avut loc in Statele Unite ale Americii.

www.istoriacomunismului.ro este un proiect comun al Fundatiei Soros Romania, Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si Senior Interactive, cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung si Saga Film.  Proiectul a fost realizat in urma unui studiu al Fundatiei Soros Romania. Datele studiului publicat in anul 2011 arata ca 38% dintre adolescentii romani cred ca perioada comunista a fost mai buna decat cea contemporana.

WebAward este competitia dedicata online-ului cu cea mai mare traditie. In competitie se inscriu agentii din toata lumea si sunt premiate cele mai bune site-uri din 96 de industrii.  Anul acesta, la cea de-a 16 editie, au fost inscrise peste 2000 de proiecte din 42 de tari. Acest proiect a mai obtinut locul doi la Gala Societatii Civile si la BestAds.

“Studiile realizate de Fundatia Soros si partenerii sai au aratat ca majoritatea adolescentilor romani nu au informatii suficiente pentru a intelege trecutul recent, felul in care a functionat comunismul in realitate. Ajunsi la varsta maturitatii, pot fi lesne atrasi de un discurs populist bazat pe manevrarea abila a utopiei comuniste. Pentru a elimina acest risc avem nevoie de instrumente de informare si didactice care sa vorbeasca tinerilor intr-un limbaj accesibil lor si racordat la era Internetului. Site-ul www.istoriacomunismului.ro raspunde acestei nevoi“, a declarat Ovidiu Voicu, expert in politici educationale la Fundatia Soros Romania.

www.istoriacomunismului.ro este un proiect dedicat predarii istoriei comunismului pentru cei nascuti in democratie. Site-ul propune o experienta de film a momentelor si personajelor definitorii ale comunismului din Romania, de la productia la hectar, caloriferele mereu reci, fructele de plastic si sticla de PepsiCola pana la sistemul de penitenciare, munca la Canal, carțile interzise si obsesia Securitatii.

In perioada 27-28 septembrie 2012, va avea loc la Bucuresti conferinta internationala Education for Human Right through the History of the Communist Regimes in Eastern Europe and Former Soviet Union. Conferinta este organizata de Asociatia Remedio, cu sprijinul Fundatiei Soros. In cadrul conferintei, specialisti din 15 tari foste comuniste vor prezenta instrumente educationale pentru predarea istoriei recente. Site-ul www.istoriacomunismului.ro va fi unul dintre acestea.

Mai multe despre perceptiile adolescentilor despre perioada comunista puteti citi accesand aceste link-uri:

http://soros.ro/ro/comunicate_detaliu.php?comunicat=153

http://www.webaward.org/winner.asp?eid=18304

Pentru mai multe informatii o puteti contacta pe Rucsandra Pop, manager comunicare Fundatia Soros Romania, pe adresa de e-mail rpop@soros.ro sau telefonic la 0735.012.653

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top