Pretul titeiului – prea sus, prea rapid? Analiza Saxo Bank

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

A crescut țițeiul Brent prea repede, prea curând? se întreabă Ole Hansen de la Saxo Bank. El observă că materia primă a scăzut cu peste 2% joia trecută și este în scădere cu aproape 8% de la maximul atins înainte de Paște (cel catolic, n.r.).

Hansen spune că începe să se adune presiune asupra țițeiului Brent înainte de întâlnirea din aprilie a membrilor OPEC și non-OPEC. Stocurile SUA sunt în creștere, ceea ce face problema și mai mare.

Dar problema principală este creșterea pozițiilor long speculative. Pentru fiecare poziție short în Brent, observă el, sunt zece poziții long, ceea ce indică o piață vulnerabilă.

Ole explică de ce crede el că țițeiul brent va fi testat sub 35 USD și de ce intervalul său preferat pentru Q2 este 35-40 USD.

Ole Hansen, Head of Commodity Strategy, Saxo Bank:

Observăm o nouă scădere ce lovește piețele de petrol și acest lucru chiar ridică problema: am ajuns aici prea repede și prea curând? Se poate argumenta că elementele de bază, în această etapă, nu sunt încă prezente pentru a susține o mobilizare în piețele petrolului. În mod evident, noi ne-am mobilizat în urma veștilor despre înghețarea producției, știm că va fi o întâlnire la sfârșitul lui aprilie unde membrii OPEC și non-OPEC vor fi nevoiți să ia o decizie. Dacă nu reușesc acest lucru, aceasta va avea un impact semnificativ asupra prețului. În SUA, în același timp vom continua să observăm creșterea stocurilor în următoarele săptămâni, va fi o încetinire și ne vom întoarce la o extragere a inventarului pe măsură ce intrăm în luna mai, însă mai sunt câteva săptămâni până atunci.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Acestea sunt câteva dintre aspectele negative în acest moment, dar probabil cea mai mare grijă de acum este faptul că interesul speculativ a crescut dramatic în pozițiile long în ultimele șase săptămâni. Dacă ne uităm la țițeiul Brent pe grafic putem vedea cum poziția long netă a ajuns la un record. Pentru fiecare poziție short de pe piață, sunt aproape 10 poziții long. În ocaziile precedente, când piețele au deviat prea mult într-o singură direcție, am văzut deseori o revenire bruscă în cealaltă direcție, acesta fiind riscul cu care se confruntă acum piețele petrolului.

Scăderea sub $40 aduce riscul ca, în viitorul apropiat, să trebuiască să îl testăm și mai jos de atât. $35 este nivelul cheie care îmi vine la îndemână în această situație și sub pragul acesta poate fi și $33, dar pe termen scurt există riscul de a vedea țițeiul Brent scăzând în zona $35 și apoi, mai târziu, în Q2, să se stabilizeze în intervalul $35-$40.

 

Analiza de Ole Hansen, Head of Commodity Strategy / Saxo Bank

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank este specialistul în investiții și în tranzacționare online multi-asset , oferind investitorilor privați și clienților instituționali un set complet de instrumente pentru strategiile de tranzacționare și investiții. Portalul comunității sale financiare, TradingFloor.com, este prima platformă de tranzacționare socială multi-asset. Bancă complet autorizată în Europa sub supravegherea Autorității daneze de Supraveghere Financiară, Saxo Bank permite clienților tranzacționarea FX, CFDuri, ETFuri, Stocks, Futures, Options și alte derivate prin intermediul platformei noastre premiate  SaxoTrader accesibilă pe PC-uri, tablete sau smartphone-uri prin intermediul unui cont unic, disponibilă în peste 20 de limbi. Platforma este folosită sub brand propriu de către peste 100 de instituții financiare importante din întreaga lume. Saxo Bank oferă, de asemenea, portofoliu profesional și administrarea fondurilor, cât și servicii bancare tradiționale prin Saxo Privatbank. Fondată în 1992, Saxo Bank are sediul central la Copenhaga și are birouri în 26 de țări în Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America Latină, Africa și Australia.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!